www.what2do.co.il

הליך גירושין במסגרת חלוקת מניות בין בני זוג

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 07/04/2012
הליך גירושין במסגרת חלוקת מניות בין בני זוג

במהלך גירושין, זוגות נאלצים לבצע חלוקת רכוש של הנכסים המשותפים אשר נצברו במהלך נישואיהם. כיצד, אם כן, יש לפרק את השיתוף במניות של חברה משותפת, אשר האישה או הבעל הינם בעליהן? סוגיה זו מונחת מפעם לפעם לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה. במקרה דנן, מדובר היה על חברה מסחרית בתחום הפרסום אשר הגבר החזיק במחצית ההון הנפרע שלה, ובמחצית האחרת החזיק שותפו.

 

התובעת טענה כי הדרך הראויה לחלוקת מניות החברה הייתה להורות לה מחצית משווי המניות מחלקו של הבעל נכון ליום הפירוד בתוספת הפרשי הצמדה וריבית. לטענת התובעת, קבלת המניות הינה חסרת תוכן, זאת משום שהנתבע והחברה חד הם. כמו כן, האישה הוסיפה כי הידע והמוניטין של החברה נמצאים בגופו ובמוחו של הנתבע ועל כן מכירת החברה כעסק חי (כאשר הגבר ממשיך לעבוד בה) הינה הדרך היעילה ביותר לפירוק השיתוף.


התובעת סברה כי לא ניתן לחלק את החברה בעין משום שבמקרה זה היא תקבל 25% ממניות החברה ולא תוכל לעשות בהן דבר משום שמדובר בכספים אשר מחולקים כשכר לעובדים ולבעלי המניות שהינם עובדים בעצמם. במקרה זה, בעלה לשעבר יחזיק גם הוא ברבע ממניות החברה, אך היות והוא מנהל העסק, הוא יוכל לעלות את שכרו בעוד האישה לא תזכה לכל תמורה.


סעיף 7 לחוק בית המשפט לענייני משפחה קובע כי הליכי ביצוע בתובענה לפירוק שיתוף בכנס של בני זוג מבוצעים על פי החלטת השופט ותחת פיקוחו.  השופט טירקל בחן סוגיה זו וקבע כי הצורך לערוך הסדר ממנוי בין בני זוג, אשר ינתק את הקשר ביניהם במועד הגירושין, הינו חשוב ביותר. כמו כן, כיום ניתן לחשב באופן מדויק ביותר את שווי העסק וערכם של חלקיו השונים. כמו כן, קיים טעם נוסף בפירוד מוחלט בין בני זוג גרושים, זאת על מנת שלא לאלץ את הצדדים להמשיך ולקיים קשר ביניהם. במילים אחרות - בחברה משפחתית קטנה, המהווה מעין חברת יחיד, אין לחלק את המניות בין בני הזוג בעין ע"י רישום מחצית המניות ע"ש האישה.


בית המשפט ציין כי במקרה זה אמנם אין מדובר בחברה משפחתית אך יפים הדברים שנאמרו ונקבעו בפסיקה שצוטטה לעיל גם בתביעה זו. בפסק הדין נכתב כי מדובר בחברה אשר הנתבע הוא בעל מחצית מניותיה, הוא אשר מנהל את החברה, הוא בעל הידע המקצועי ולפיכך, הוא בעל הסמכות המקצועית והניהולית. כמו כן, הנתבע אף ציין שמבין החלופות שהציע האקטואר לחלוקת המניות הוא רואה בחלופה המאפשרת להמשיך ולנהל את העסק כעסק חי כחלופה היחידה הרלוונטית.


בית המשפט מינה אקטואר על מנת לחשב את חלקו של הנתבע בשווי מניות החברה. על פי חוות דעתו של האקטואר, עמד חלקו של הגבר בחברה בשיעור של כ-550,000 שקלים. אי לכך, השופט קבע כי האישה במקרה דנן זכאית למחצית מסכום זה.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.