www.what2do.co.il

היאוזן מוניטין אישי של רופא מצליח במסגרת חלוקת רכוש בהליכי גירושין?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
היאוזן מוניטין אישי של רופא מצליח במסגרת חלוקת רכוש בהליכי גירושין?

תמ"ש 6962/05


תביעות אשר מוגשות לבית המשפט לענייני משפחה במסגרת הליכי פרידה וגירושין עוסקות לא אחת בחלוקת רכוש בין הצדדים. לעיתים, קיימות מחלוקות עמוקות בין בני הזוג בנוגע לנכסים אשר צד אחד טוען כי הם ברי איזון (שיש לחלקם) והצד השני מתנגד לכך.

 

מערכות יחסים רבות, קל וחומר כאשר מדובר בנישואין ותיקים (Old School), מורכבות מצד אחד אשר נותר בבית (על פי רוב, האישה) לעומת צד אחד אשר מפתח קריירה משגשגת. במקרים כגון דא, ייתכן ובית המשפט יקבע כי ניתן לחלק גם את המוניטין של הצד הקרייריסטי במסגרת איזון המשאבים. להלן דוגמא למקרה כאמור.


בית המשפט לענייני משפחה בחיפה נדרש לבחון האם וכיצד יש לאזן מוניטין אישי של רופא במסגרת הליכי גירושין וחלוקת רכוש. ראשית, בית המשפט בחן האם במקרה זה היה מקום לאזן את כושר ההשתכרות העתידי והמוניטין של הצדדים במסגרת איזון המשאבים בגירושין. לעניין זה, עמד השופט על שלוש נקודות עיקריות:

 

  • האם מדובר במקרה של בן זוג "ביתי" לעומת בן זוג "קרייריסטי"?
  • האם בין הצדדים היה "פער דרמטי" מבחינת כושר ההשתכרות?
  • מהו משך הנישואין?


בני הזוג במקרה דנן התחתנו בשנת 1978 והיו נשואים במשך כ-14 שנים עד לגירושיהם ביוני 1992. חודשיים לפני הגירושין נערך בין הצדדים הסכם גירושין אשר קבע כי במידה והם יינשאו זה לזו לאחר הגירושין, העניינים אשר יהיו עדיין אקטואליים לפי ההסכם יוותרו בתוקפם. בהסכם זה נקבעה חלוקה שווה ובסיסה לא היה שנוי במחלוקת. לאחר הגירושין, הצדדים חזרו לחיות ביחד אך הפעם בתור ידועים בציבור. כעבור כעשר שנים, עזב הרופא את הבית באופן סופי. בית המשפט קבע כי בכל הקשור לחיים המשותפים, אין כל מחלוקת שעסקינן בתקופה ממושכת בת 24 שנים.

 

פערי השתכרות מובהקים


מבחינת חלוקה לבן זוג "ביתי" אל מול בן זוג "קרייריסטי", בית המשפט קבע כי למרות שהנתבע היה רופא מוערך בעל מרפאה פרטית, הרי שגם האישה לא הייתה בדיוק "עקרת בית". התובעת במקרה זה הייתה בעלת חנות תכשיטים ועסקה בסחר אבנים טובות. דהיינו, מדובר בבן זוג "יותר קרייריסטי", אך לא ב"ויתור מצד האישה אשר יצדיק את חלוקת המוניטין באופן חד משמעי".

 

      קראו עוד בתחום:

 

חלוקת המוניטין התאפשרה בסופו של היום מכוח הפערים בין הצדדים. בנוגע לפערים הללו, שאלת המפתח אשר עמדה במרכזו של הדיון הייתה הכנסותיה של התובעת לאור טענות בדבר "הברחת נכסים", לעומת הכנסותיו הגבוהות של הנתבע. בית המשפט בחן את הסוגיה לעומקה וקבע כי "פערי ההשתכרות בין הרופא ואשתו במקרה זה היו מובהקים".


יצוין לעניין זה כי הכנסתה החודשית של התובעת לא הייתה מעטה כלל וכלל. מדובר היה באישה אשר בית המשפט העריך את הכנסתה בכ-15,000 שקלים לחודש בהווה, ובעלת פוטנציאל של כ-30,000 שקלים לחודש בעתיד. עם זאת, הנתבע צבר במהלך שנות הנישואין ניסיון רב בתחום הרפואה ועשה חיל בקריירה האישית. הכנסתו הוערכה בכ-50,000 שקלים לחודש לכל הפחות. לסיכום, נקבע כי האישה תהיה זכאית לסך של 120,000 שקלים, על דרך האומדנא, נוכח מערכת היחסים הארוכה, הפערים הכלכליים בין הצדדים ובהתייחס לחוות דעת המומחה אשר עמד על הכנסות ופוטנציאל ההשתכרות של בני הזוג.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.