www.what2do.co.il

איזון משאבים לאור תיקון חוק יחסי ממון בין בני זוג

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
איזון משאבים לאור תיקון חוק יחסי ממון בין בני זוג

בית המשפט לענייני משפחה קיבל פסיקה תקדימית לפני כחודש, במסגרתה חולקה באופן לא שווה דירתם המשותפת של בני זוג במסגרת הגירושין. על פי פסק הדין, האישה קיבלה כ-65% מערכה של דירת המגורים ואילו הבעל זכה ב-35% בלבד. החלטתו של בית המשפט לענייני משפחה התיישבה למעשה עם כניסתו לתוקף של התיקון לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג 1973.

 

      קראו עוד בתחום:


על פי התיקון, בתי המשפט רשאים לחלק את נכסיהם של בני זוג בהליך גירושין, שלא באופן שווה. התיקון קובע כי חלוקה זו תעשה בכפוף להתחשבות בכושר השתכרותם של הצדדים ונכסיהם העתידיים (לדוגמא – ירושה, העלאה צפויה במשכורת וכו’). תיקון זה היווה מהפכה של ממש בתפיסה המשפטית של איזון המשאבים, והעלה את ערכו של עיקרון השוויון בחוק יחסי ממון.

 

האם מדובר ב"רכיבה" על גבו של אחד מן הצדדים?


למשל, בית המשפט לענייני משפחה קבע כי רכושם של בני זוג אשר היו נשואים למעלה מ-20 שנה, יחולק באופן שבו הגבר יקבל רבע מהנכסים ואשתו לשעבר תהיה זכאית לשאר הרכוש (זאת משום שהבעל היה עקר בית ואילו האישה עבדה במשך כל השנים בבנק ישראל). מדובר בשינוי מהותי, שכן בית המשפט לענייני משפחה הכיר בעבר באיזון משאבים שווה בין בני זוג, כאשר האישה בוחרת להגשים עצמה באמצעות משרה חלקית וגידול הילדים, בעוד הגבר מפתח קריירה מצליחה.


שתי הפסיקות המתוארות לעיל מהוות ראייה למורכבותו של הנושא. בתי המשפט נוטים לבחון מצד אחד האם מדובר בניהול משק בית באופן בו צד אחד היה חייב לוותר על התפתחותו הקרייריסטית (למשל – גידול משפחה מרובת ילדים), או שמא מדובר ב"רכיבה" על הצלחתו של הצד השני. לפיכך, עורכי דין ממליצים על פי רוב על חתימת הסכם ממון, גם במקרים בהם בני הזוג מגיעים מרקע כלכלי שווה פחות או יותר.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.