www.what2do.co.il

דיון בעניין ועדת שניט בועדה לזכויות הילד

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 09/11/2011
דיון בעניין ועדת שניט בועדה לזכויות הילד

יו"ר הועדה לזכויות הילד, ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי), אמר בדיון בוועדה היום כי ועדת שניט, אשר הוקמה לפני שנים בכדי לבחון את היקף האחריות ההורית בהליכי גירושין, הינה "סאגה בלתי נגמרת". מדובר בדיון אשר התקיים בשיתוף עם הועדה לקידום מעמד האישה בראשותה של ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד).


ח"כ יוליה שמאלוב-ברקוביץ' (קדימה) הגישה אתמול הצעת חוק לענייני חקיקה לפיה, במקרה של הליכי גירושין, בית המשפט יקבע מי יהיה ההורה המשמורן על הילדים, גם אם הם בגיל הרך. עם זאת, הדיון בהצעת החוק נדחה על ידי וועדת החקיקה עד לקבלת המלצותיה של ועדת שניט. ח"כ אורלוב התייחס במהלך הדיון לכך שכבר למעלה משש שנים ממתינה הכנסת להמלצות וועדת שניט, ומדובר לדידו בעניין מהותי אשר נגרר באופן מתמשך.

 

      קראו עוד בתחום:


בדיון נכח אבי ריידן מארגון "הורות שווה". ריידן אמר כי הימים בהם האב היה מפרנס והאם עקרת בית נמצאים מאחורינו. לדבריו, יש להתאים גם את החוק לרוח התקופה ולקבוע תקנות והוראות המגנות על זכויות האבות ומעודדות אותם להיות מעורבים בחייהם ובגידולם של הילדים.


יש לציין כי בשנת 2008 פרסמה ועדת שניט דו"ח ביניים. מניתוח דו"ח הביניים עלה כי בין המלצותיו ביטול הלכת הגיל הרך, הטלת אחריות הורית על שני ההורים והימנעות מקביעת הורה משמורן. כמו כן, הועדה המליצה במסקנות הביניים על שינוי חקיקה בכל הנוגע לקבלת ההחלטות בעניין ילדים בעת גירושין.


עו"ד ד"ר פרץ סגל, אשר נכח בדיון מטעם משרד המשפטים, אמר כי הוא איננו צופה עיכוב נוסף מעבר לחודשיים אשר נקצבו לוועדה על ידי שר המשפטים. כאמור, על פי דו"ח הביניים, גם לדברי עו"ד סגל, אחת מההמלצות הבולטות של הוועדה הינה לקבוע אחריות הורית במקום משמורת. לדבריו, בהחלט ייתכן והמצב הנוכחי מחפיץ את הילדים וראוי כי במקום לקבוע מראש מה יהיה עתידו של הקטין בגירושין, יש לבחון כל נושא לגופו ולהעמיד אותו (פתוח וללא חסמים) בפני בית המשפט.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.