www.what2do.co.il

נכסים אשר עברו בירושה במסגרת בני זוג אשר ביניהם הפרדה רכושית

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
נכסים אשר עברו בירושה במסגרת בני זוג אשר ביניהם הפרדה רכושית

כיצד יש להביא לחלוקת רכוש בני זוג בגירושין כאשר מדובר בנישואים ארוכי שנים? האם האישה זכאית לבעלות בחלק מנכסים אלו גם כאשר כספים רבים התקבלו על ידי מכירת קרקעות שעברו בירושה לגבר בטרם החתונה?

 

בני הזוג במקרה זה התחתנו בשנת 1983 ובתם המשותפת נולדה שנה לאחר מכן. עבור הגבר, מדובר היה בנישואים שניים כאשר היו לו כבר שלושה ילדים מנישואיו הראשונים. האישה הייתה בגירה החיה עם הוריה במושב. במועד הנישואין, לגבר היה שטח פרדס באזור נתניה אשר הוא קיבל ביחד עם אחותו בירושה מהוריהם. לאישה, לעומת זאת, היה עסק משגשג למכירת חוטי צמר וכן דירה על שמה וכספים רבים.      

 

 

 

כ-13 שנה לאחר החתונה, שונה ייעוד הקרקע אשר בבעלותו של הגבר מקרקע חקלאית לקרקע לבנייה. אי לכך, ערכן של הקרקעות עלה בעשרות מונים וחלקן נמכר במאות אלפי דולרים. המחלוקת העיקרית בין בני הזוג הייתה – מהו דינם של הכספים אשר התקבלו ממכירת הקרקע לאחר שינויי הייעוד. האם מדובר היה בכספים השייכים לגבר בנפרד, או שמא עסקינן ברכוש משותף?

 

האם הונהג משטר של הפרדה רכושית?

 

הגבר טען כי בין אשתו לבינו היה נהוג משטר של הפרדה רכושית. אי לכך, לדבריו, נכס שמי מהצדדים התכוון לשתף בו את משנהו, נרשם על שם שני הצדדים. זאת לעומת נכסים אחרים אשר נותרו בבעלות שם אחד בלבד. אי לכך, אין לאשתו לשעבר זכות על הכספים הרשומים על שמו בחשבונותיו הנפרדים, אשר התקבלו בגין מכירת הקרקעות שקיבל בירושה.

 

לחיזוק טענותיו טען הגבר כי במועד הקרע, היו הנכסים רשומים על שמו בלבד, בעוד שעל שמה של האישה היו רשומים דירה וחשבונות בנק. האישה טענה, לעומת זאת, כי הגבר ראה בה שותפה לכל הרכוש. כמו כן, לטענתה, לבני הזוג הייתה קופה רעיונית משותפת. עוד טענה התובעת כי אלמלא תרומתה וסיועה לגבר, היה הוא מאבד את כל רכושו.

 

בית המשפט לענייני משפחה קבע כי יש לבכר את גרסתו של התובע בדבר המשטר הרכושי בין הצדדים. בין הזוג נישאו בשנת 1983, ועל כן המשטר הרכושי אשר הוחל עליהם מוסדר בהתאם לחוק יסי ממון בין בני זוג תשל"ג- 1973. כמו כן, הכספים הרשומים על שם הגבר הינם כספים שהתקבלו בגין מכירת נכסי ירושה (הקרקע שקיבל מהוריו והייתה בבעלותו בתחילת הנישואין).

 

לאור זאת, ועל פי ההלכה הפסוקה, היה על האישה להוכיח כוונה מפורשת לשיתוף בנכסים כגון אלה. השופטת ציינה כי לא הוכחה כל כוונה מסוג דא. להיפך, הצדדים נהגו בדרך של הפרדה רכושית בכל הנוגע לנכסים שהיו להם מלפני הנישואין.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי