www.what2do.co.il

גירושין, רכוש וחישוב בעניין איזון משאבים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 30/04/2025
גירושין, רכוש וחישוב בעניין איזון משאבים

הצדדים נישאו זה לזה כדמו"י ביום 17.6.97, לאחר שהכירו בבית חב"ד בארה"ב. לצדדים אין ילדים משותפים . את עיקר פרנסתם מצאו הצדדים מעיסקו של הנתבע אשר חבר למספר שותפים בתחום הנדל"ן.

 

השותפים היו רוכשים דירות ומוכרים אותן לאחר שיפוץ ברווח כספי. ברווחים היו השותפים חולקים על פי יחס השקעותיהם כאשר התובע עצמו היה מקבל מחצית מהרווח בשל עבודת היזמות שלו . הצדדים, בני זוג גרושים, מתקוטטים בעניינים שונים הנוגעים לחלוקת רכוש ואיזון המשאבים בניהם .

כיצד יש לערוך את איזון המשאבים בין בני הזוג?

זכויות הצדדים בדירות

1. הנתבע נכשל בהבאת גירסאות רבות וסותרות באשר למקור הכספים ששימשו לרכישת הדירות, הוא לא הביא לעדות את המשקיעים הנטענים, לא הציג ראיות ברורות באשר להעברת כספי השקעה לחשבונותיו, לא הציג כל חוזה התקשרות עם המשקיעים הנטענים, ולא נתן הסבר משכנע לעובדה שרק הוא נרשם כבעלים על הדירות ולא איש מהמשקיעים הנטענים. ומאידך, היותה של התובעת מעורבת בחתימת החוזים לרכישת הדירות, בשיפוצם ובהתנהלות מול בעלי המקצוע, כמו גם העברתם של דמי השכירות שהתקבלו מהדירות לחשבון הבנק של הצדדים ולשימושם שלהם בלבד - כל אלו, מערערים את גירסתו של הנתבע לפיה הדירות שנרכשו מכספי משקיעים ומחזקים את גירסת התובעת לפיה הדירות הינן חלק מרכושם המשותף של הצדדים.

 

      קרא עוד...


2. בנסיבות האמורות אני קובע כי יש למחוק את הערת האזהרה שנכתבה על דירת הצדדים בש. שכן אין מאחוריה עיסקה אמיתית המצדיקה את רישומה.


3. הדירות בש. ובצ. הינם רכושם המשותף של הצדדים וכי אין מקורן בכספי השקעה או הלוואה של אחרים . ימונן כונסות נכסים אשר יפעלו לביטול הערת האזהרה שנרשמה על הדירה בש. בלישכת רישום המקרקעין ולמכירת הדירות בשוק החופשי למרבה במחיר, וזאת לאחר פרסום מודעות המזמינות מציעים לרכישתן ועריכת התמחרות במשרדן. הסכם המכר יועבר לאישור ביהמ"ש. בתמורה שתיוותר ממכירת הדירות יחלקו הצדדים בחלקים שווים . בשכ"ט כונסות הנכסים ישאו הצדדים בחלקים שווים .

דמי שימוש ראויים וחלוקה בדמי שכירות ששולמו בגין הדירות

1. אין התובעת זכאית לדמי שימוש בגין המועד שחלף מיום עזיבתה את דירת הצדדים ועד למכירתה, הן בשל העובדה כי בשל העיכוב במכירה נדרש הנתבע לשלם תמורה גבוהה יותר בגין חלקה של הנתבעת בדירה, וממילא נמצאת הנתבעת מפוצה על התקופה בה נמנע ממנה השימוש בדירה, והן בשל כך שהתובעת עצמה נהגה שלא כהוגן בכך שמנעה מהנתבע שימוש בעיקר תכולת הדירה וזאת תוך עשית דין עצמי ובחוסר תום לב. על מעשה שכזה יאמר כי מעילה בת עוולה לא תצמח עילה.

מחצית דמי השכירות בגין השכרת הדירות

1. התובעת אכן זכאית למחצית מדמי השכירות בדירות בניכוי הוצאות ארנונה ותחזוקה .


2. אשר לדמי השכירות בגין שלושת יחידות הדיור הנותרות מתקבלת טענת הנתבע לפיה לא הושכרו היחידות לאורך כל התקופה המבוקשת אלא רק בחלקה, יחד עם זו אין לקבל את טענות הנתבע באשר למועדי ההשכרה הנטענים על ידו עליהם לא הביא כל ראיה. מכל מקום גם אם לא הושכרו שלושת יחידות הדיור על ידי הנתבע עדיין יש מקום לפסוק לתובעת דמי שכירות ראויים אשר ניתן היה לגבות בגין יחידות אלו במאמץ סביר, ומאידך יש להתחשב בטענות הנתבע באשר לעלויות ארנונה וחשמל אותן יש לקזז מדמי השכירות הנגבים. לפיכך יוערכו דמי השכירות הראויים בגין שלושת היחידות הנזכרות לתקופה המבוקשת בניכוי הוצאות אחזקה בשיעור כולל של 50,000 ₪ .

כספים, זכויות כספיות והמיטלטלין

1. על התובעת להעביר לידי הנתבע סך של 57,660 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ועד למועד התשלום בפועל וזאת לצורך איזון זכויותיהם הכספיות .


2. מתוך עיון בדו"ח הערכת תכולה שנערך ע"י שמאי ונוכח תשובותיה באשר לתכולה שנלקחה על ידה עולה כי התובעת נטלה חלק נכבד מתכולת הבית. הנתבעת נטלה, איפוא, על פי גרסתה שלה מטלטלין ששויים עולה ב – 71,970 ₪ על המטלטלין שנותרו בידי הנתבע . לפיכך עליה לשפותו בסך של 35,985 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית עד ליום התשלום בפועל .

לסיכום,

הדירות הינם רכושם המשותף של הצדדים וכי אין מקורן בכספי השקעה או הלוואה של אחרים. ימונה כונס נכסים אשר ימכור את הדירות ויחלק את שווים בין בני הזוג. בנוסף, לאור העובדה כי התובעת לקחה מיטלטלין וכספים, עליה לשפות את הנתבע בשיעור מחצית משווים. יש לציין כי התובעת אינה זכאית לדמי שימוש ראויים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.