www.what2do.co.il

אב מתנגד לערוך ברית מילה לבנו מבחינה מצפונית

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 25/11/2010
אב מתנגד לערוך ברית מילה לבנו מבחינה מצפונית

האם ניתן לערוך ברית מילה לקטין כאשר אביו מתנגד לכך מבחינה מצפונית? סוגיה מיוחדת זו הונחה לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה. הוריו של הקטין במקרה דנן הינם יהודים חילונים אשר לא נישאו כדת משה וישראל. לפני כשלושה חודשים נולד לבני הזוג בנם הבכור. לאחר לידת הבן, נתגלע סכסוך בין בני הזוג, בעיקר בעקבות סירובו של הבעל לערוך ברית מילה לילד.


עד להחלטת בית המשפט, הילד טרם נימול. האם טענה כי האב אף איים על הרופא אשר היה אמור לימול את הקטין במרפאתו. כמו כן, האם הציגה בפני בית המשפט מסמך מטעם רופאת ילדים הקובע כי מומלץ לערוך את ברית המילה בהקדם האפשרי (וזאת לטובת הקטין).

 

      קראו עוד בתחום:

 

האב טען בבית המשפט כי עוד בטרם נולד הילד, לא הסכים הוא לערוך לו ברית מילה. לדבריו, מתנגד הוא לעריכת ברית המילה מבחינה מצפונית והוא דואג באופן ממשי לבריאותו ושלומו של הקטין. האב הוסיף כי ניתן לדחות את ביצוע ברית המילה עד למועד בו הקטין יחליט האם הוא מוכן לעשות אותה או לאו (וזאת מרצונו החופשי).

 

השופטת מבקשת למנות מומחים רפואיים והצדדים מסרבים


השופטת, שפרה גליק, ביקשה למנות שני מומחים רפואיים אשר יעניקו לצדדים חוות דעת רפואית בדבר הסכנות וההשלכות של ביצוע ברית המילה במועד מאוחר יותר, אם בכלל. הצדדים, אשר היו עסוקים בסכסוך ביניהם, וניכר כי טובת הקטין איננה יושבת במרכז מעייניהם, סירבו לממן את המומחים הללו.

 

לבסוף, השופטת קבעה כי האם נהנית מיתרון יחסי וזאת בשל חוות הדעת הרפואית של רופאת המשפחה אשר הוצגה מצידה. אי לכך, נקבע כי יש לדחות את טענותיו של האב ולבצע את ברית המילה באופן מיידי.


השופטת אף הוסיפה כי במידה והאב היה מציג חוות דעת רפואית מטעמו, ייתכן מאד שפסיקת בית המשפט הייתה שונה. עם זאת, משלא עשה האב כן, ואף לא בחר להגיש בקשה לצו מניעה לביצוע ברית המילה, לא ניתן היה לקבל את תביעתו. לפיכך, נקבע כי בהתאם לעיקרון טובת הילד, יש לערוך את ברית המילה באופן מיידי.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי