www.what2do.co.il

ערעור על פסק דין של בית המשפט - התובע הינו אחיו של הנתבע ולא אביו

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 09/05/2025
ערעור על פסק דין של בית המשפט - התובע הינו אחיו של הנתבע ולא אביו

בית המשפט העליון העניק רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה, אשר נדרש לפסוק במחלוקת בין אח לשמונת אחיו לגבי בעלות על מערה בתחום מקרקעין בשכונת וואדי ג’וז בירושלים. המחלוקת בין האחים סבבה סביב הבעלות על המערה אשר בה גר אחד האחים, בעוד שמונת אחיו האחרים דורשים את פינויו.  

 

      קראו עוד בתחום:


האחים עתרו לבית המשפט לענייני משפחה למתן צו המורה לאחיהם להתפנות מן המערה, אשר הייתה בחזקתו במשך למעלה מעשר שנים. בכתב התביעה טענו האחים כי רכשו מאביהם את הבעלות במערה ועל כן הם רשאים לפנות את אחיהם ממנה. לטענתם, המערה ניתנה לאח הסורר לאחר שביקש אותה באופן זמני, עד שיקבל אישור מגורים בירושלים.

 

למי שייכת המערה?

 

הנתבע טען לעומת אחיו כי רכש את המערה מאביו בשנת 1994 בתמורה לסך של 5,000 דינרים. האח טען בנוסף כי רשויות המס קיבלו דיווח מלא על העסקה ובמרוצת השנים אף שיפץ הוא את המערה בעלות של עשרות אלפי דולרים.


בית המשפט לענייני משפחה דחה את טענותיו של האח הגר במערה וקבע כי מגרסאותיו, כפי שהוצגו בבית המשפט, עולות סתירות רבות הפוגעות באמינותו. בית המשפט לענייני משפחה קבע כי חוזה המכר בין הנתבע לאביו היה חוזה למראית עין וביטל אותו בהתאם להוראת סעיף 13 לחוק החוזים.

 

לסיכום, בית המשפט לענייני משפחה קבע כי היות והאחים מבקשים לבטל את הרשות שניתנה לאחיהם לדור במערה, תמה זכותו להחזיק בה ועליו לפנותה. בהתאם לפסיקה זו, הגיש האח ערעור לבית המשפט המחוזי אשר דחה את בקשתו, ולכן הוגשה בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון.


המבקש טען בבית המשפט העליון כי אחד התובעים הוצג בבית המשפט לענייני משפחה כאביו, אך למעשה מדובר באחיו בלבד. אי לכך, יש לראות באחים רק כברי רשות בנכס, ויש להחזיר את הדיון לבית משפט קמא עקב הטעות אשר הוליכה שולל את השופטים.


בית המשפט העליון קבע כי למרות שאין בטוחה למבקש שאם הייתה נודעת טעות זו לבית המשפט, היו מסקנותיו משתנות, אך אין ספק שיש להשיב את הדיון וליתן את רשות הערעור.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.