www.what2do.co.il

ביטול פסק בוררות שניתן במחלוקת בין אחים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 30/04/2025
ביטול פסק בוררות שניתן במחלוקת בין אחים

שלושה אחים אשר הקימו שתי חברות ומחזיקים במניותיהן בחלקים שונים, הגיעו בעקבות סכסוך לפתחו של בית המשפט לענייני המשפחה. שלושת האחים החזיקו במניות בחלקים שונים בחברות, והחברות עצמן היו מושקעות זו בזו. היות ועסקינן בסוגיה כספית מורכבת, אשר חלשה על נכסים וכספים רבים, נאלצו הצדדים למצוא מזור לסכסוך המתמשך.

 

      קראו עוד בתחום:

 

במסגרת ההליכים בבית המשפט לענייני משפחה, הסכימו הצדדים להעביר את הסכסוך לפיתרון על ידי בורר. בהסכמתם מונה שופט כבורר ביניהם וזה האחרון מינה רואה חשבון מטעמו על מנת לבחון את הסוגיה הכלכלית המורכבת. אחד האחים הביע מורת רוח מאופן התנהלותו של רואה החשבון, והגיש בעקבות זה בקשה לביטול פסק הבורר.

 

המבקש טען כי יש לבטל את פסק הדין מאחר ומתקיימות העילות המפורטות בסעיפים 24 (1), (3), (4), (7), (8), (9), (10), לחוק הבוררות תשכ"ח – 1968.

 

"בית המשפט לענייני משפחה איננו ערכאת ערעור על בוררות"

 

למרות השגותיו הרבות של האח כנגד פסק הבורר, דחה בית המשפט לענייני משפחה את בקשתו להביא לביטול הדין. בית המשפט ציין כי רוב רובם של טענות המבקש כנגד פסק הבורר, היו טענות כנגד הממצאים והמסקנות שנקבעו בפסק.

 

מן ההלכה הפסוקה ידוע כי עילות לביטול פסק בורר מפורשות בצמצום ואין בית המשפט דן בטענות כנגד קביעת ממצאים או מהימנות. לפיכך, השופט ציין כי אין כל יסוד לטענות המבקש בנושאים אלו ולא היה מקום להתייחס אליהן.

 

      קראו גם:


השופט הוסיף כי אמות המידה אשר מפעיל בית המשפט בבואו לבחון פסק בוררות, אינן אמות המידה של ערכאת ערעור הבוחנת את החלטתו של בית משפט קמא. מתכלית זו נגזרת מידת ההתערבות השיפוטית ופיקוחה על החלטת בורר.

 

במילים אחרות, בתי המשפט אינם יושבים לערעור על פסק בורר. עילת הביטול שבסעיף 24 לחוק הבוררות הינה עילה עמומה, שקשה להתוות את גבולותיה. ניתן לומר כי היא מיועדת למצבים נדירים למדי, כמו למשל אם נפגעו עקרונות הצדק הטבעי, התגלו עובדות חדשות שלא היו ידועות למבקש בשעת הבוררות וכדומה.

 

לפיכך, כל אימת שלא התגלתה תרמית שהשפיעה על מתן פסק הבוררות, והייתה סמכות להיזקק לבורר, יש להתיר את החלטתו כל כנה. "ביטולו של פסק בורר הוא סנקציה חמורה, שההצדקה לנקיטתה חייבת לעלות מן החומר באופן ברור וחד משמעי", כתב השופט בפסק הדין.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.