www.what2do.co.il

תביעה כספית בין בנות זוג מאותו מין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 03/05/2025
תביעה כספית בין בנות זוג מאותו מין

התובעת והנתבעת חיו כבנות זוג במשך כארבע שנים, תחת קורת גג אחת – בתחילה בדירת הוריה של הנתבעת בנשר, ולאחר מכן בקרוואן סמוך לבית הורי הנתבעת. ביום 10.7.01 חתמו בנות הזוג על הסכם חיים משותפים. בנוסף, ובאותו מעמד חתמו בנות הזוג על צוואות הדדיות וייפוי כוח, האחת כלפי רעותה. הנתבעת הוגדרה כ"בת ממשיכה", במושב שדמות דבורה – בו מתגוררים הוריה, וככזו הוקנתה לה זכות לפתח ולבנות נחלה במושב. במהלך השנים טוענת התובעת כי ניסתה להביא לחלוקה שווה של הזכויות במגרש, אולם עניין זה לא צלח – ומשכך נאלצה להגיש את התביעה דנן, אשר עניינה פירוק שיתוף.

 

 


האם יש לקבל את התביעה?

1. טענת ההגנה המהותית המרכזית של הנתבעת היא כי בנות הזוג הסכימו כי בעוד משפחתה של הנתבעת תממן את קניית המגרש, משפחתה של התובעת תממן בניית בית מגורים עליו. לטענת הנתבעת הבטחה זו, מצד התובעת והוריה, היוותה תנאי בל יעבור מבחינתה וכאשר תנאי זה לא קוים, בשל הנסיבות ופרידת הצדדים – אין לחייב אותה בחלוקה שווה של הזכויות במגרש. אין לקבל טענה זו, אשר נסתרה. הנתבעת לא הצביעה ולו על בדל ראייה התומכת בגרסתה זו.

 

      קרא עוד פסקי דין בנושא ידועים בציבור...

 


2. כעולה מקריאת ההסכם כולו, ומהסעיפים המצוטטים מעלה בפרט – לבנות הזוג היתה כוונה שלמה ומלאה, אשר שוקפה מפורשות בהסכם, כי כל רכוש באשר הוא, לרבות רכוש הנצבר בדרך של ירושה או מתנה, וכן רכוש אשר מקורו בעבר, וללא כל קשר למקורו - יתחלק בין שתיהן באופן שווה.

הארכת הסכם החלוקה

1. אין ממש בטענת הנתבעת לפיה משפג תוקפו של הסכם הפיתוח, מדובר בסוף פסוק – משעל פי מסמך מאת מינהל מקרקעי ישראל (כתב ההגנה), וכן על פי נהליו אשר צורפו, וכן בשל התנהגות הצדדים להסכם הפיתוח, אשר לפיה לא ויתרו המה על זכויותיהם - נטייתו היא להאריך הסכמים כגון דא.


2. עובדתית, אין ספק כי ללא הארכת תוקף חוזה הפיתוח לא ניתן לעשות דבר: לא ניתן לבנות על המגרש ולממש הזכויות, ולחילופין לא ניתן גם למוכרן. כפי שפורט מעלה המצב הנוכחי, לפיו הסכם הפיתוח לא בוטל ויחד עם זאת פקע מאחר ולא הוארך, הינו מצב ביניים אשר מטיבו הינו מצב זמני.


3. פרוצדוראלית – מן המפורסמות הוא כי בית המשפט יכול ליתן סעדים נלווים, על מנת להגיע למטרה הסופית, והיא מתן הסעד העיקרי, אם רואה הוא לנכון.


4. יש להורות לנתבעת ולתובעת לפעול להארכת חוזה הפיתוח, בתוך 30 יום ממועד מתן פסק הדין.

לסיכום,

מבחינה מהותית מתקבלת עמדת התובעת לחלוקת הזכויות במגרש באופן שווה בין הנתבעת לתובעת. בנוסף, יש להורות לצדדים לפעול להארכת חוזה הפיתוח של המגרש.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.