www.what2do.co.il

קנס לאם אשר הסיתה את הבנות נגד האב וגרמה להפרת הסדרי ראיה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
קנס לאם אשר הסיתה את הבנות נגד האב וגרמה להפרת הסדרי ראיה

הפרת הסדרי ראיה הינה, לצערנו, תופעה נפוצה בישראל. בתי המשפט, במסגרת פסיקותיהם בנושא, מנסים להתמודד עם התנהגות זו. גירושין כואבים ומתישים עלולים להשאיר משקעים בין בני הזוג. לא אחת, הורים אינם מסוגלים להתגבר על הכאב של הגירושין והפרידה ונוטים להשתמש בילדים ככלי ניגוח לאחר מעשה. אחת הדרכים לעשות כן הינה תוך הפרת הסדרי ראיה מצידה של האם המשמורנית.

 

סוגיה זו נדונה במסגרת תביעה של אב כנגד אם לאחר הפרת הסדרי הראיה מצד האחרונה. במקרה זה, הצדדים התגרשו במסגרת הסכם גירושין אשר בתוכו הוכללו גם הסדרי הראיה וקביעת האם כהורה משמורן על שתי בנותיהן הקטינות של בני הזוג.

 

הסדרי הראיה כללו שני מפגשים באמצע שבוע ומפגש בכל סוף שבוע שני. לאחר מעברן של האם והקטינות למגורים נפרדים, החלו שיבושים בהסדרי הראיה השוטפים. פקידת הסעד, אשר הגישה תסקיר לבית הדין הרבני, ציינה כי הקטינות שינו את יחסן לאביהן. בתסקירה, פקידת הסעד רשמה כי ערכה פגישה יזומה עם הבנות, וזאת מבלי להודיע להוריהן. בפגישה זו טענו הבנות כי הן אוהבות את אביהן, את המשפחה המורחבת ונהנות להיפגש עימם. עם זאת, בפגישה שנייה שנערכה בין פקידת הסעד לבין הבנות ניכר כי הבנות מדקלמות את דבריה של האם ואינן רוצות כל קשר עם האב שאיננו משלם מזונות ילדים.

 

      קראו עוד בתחום:

 

לדוגמא, הבנות התלוננו בפני פקידת הסעד כי האב אינו נושא בתשלום טיפולי השיניים שלהן. הפקידה קבעה באופן שאינו משתמע לשני פנים כי האם מסיתה את הבנות כנגד האב "הסתה קשה". כמו כן, פקידת הסעד הוסיפה כי בעלה החדש של האם לא היה מעוניין אף הוא שיקוימו הסדרי הראיה בין האב לבנות.

 

הבנות מסרבות להיפגש עם האב בגלל הסתה של האם

 

בית המשפט קבע כי האם עשתה ככל העולה הרוחה בכל הנוגע להסדרי הראיה. "האם התעלמה מהנחיות פקידת הסעד, עובדות מרכז הקשר וועדת התסקירים. כמו כן, ניכר כי האם מציבה את הבנות בחזית כנגד האב ושבה וטוענת כי הבנות אינן מוכנות להיפגש עם האב מרצונן", נכתב בפסק הדין.

 

"פעם טוענת היא שהבנות עסוקות מדי, פעם טוענת כי לא נוח לבנות עם אביהן כיוון שאינו מקפיד על אורח חיים דתי, פעם טוענת כי בריאותן מפריעה למפגשים במקום זה או אחר ופעם מעלה על נס את רצונן החופשי של הבנות ואת זכותן להחליט האם לראות או לא לראות את אביהן. הכל תולה האם ברצונן והחלטתן של הבנות, כאשר ברור, לכל אשר עיניים בראשו, כי קולה מדבר מגרונן ולמעשה נוהגת היא בבנותיה כחומר ביד היוצר".

 

 

השופט קבע בפסק הדין כי בהתחשב בעיקרון טובת הילד, יש לדאוג לקיומם המלא של הסדרי הראיה כפי שהוסכם בין בני הזוג במסגרת הסכם הגירושין. כמו כן, יש לציין כי הסכם גירושין זה זכה לאישור בית המשפט ועל כן אי קיומו עולה כדי ביזוי בית המשפט.

 

בפסק הדין נקבע כי פקידת הסעד תפנה את הצדדים לטיפול פסיכולוגי אשר במסגרתו יסייעו רשויות הרווחה לאם ולבנות להבין את חשיבות הקשר בין הבנות לאביהן. כמו כן, כל אימת שתפר האם את הסדרי הראיה, תישא היא בתשלום קנס בסך 750 ₪.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.