www.what2do.co.il

מהו תסקיר משלים של פקידת סעד?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/06/2016
מהו תסקיר משלים של פקידת סעד?

כאשר בני הזוג עם ילדים משותפים מחליטים להתגרש, ואינם מצליחים לגשר על המחלוקות השונות ביניהם, כגון: משמורת, הסדרי ראיה, מזונות ילדים ולהגיע להסכמים, רשאי בית המשפט לענייני משפחה להפנות אותם לשירותים חברתיים במקום המגורים לשם קבלת תסקיר סעד.

 

תסקיר סעד נערך על ידי עובדת סוציאלית, מטעם שירותי הרווחה ברשות המקומית, שעברה הכשרה מיוחדת לכך. החוק מאפשר לפקידת סעד התערבות סמכותית כדי להגן על הילדים בעת גירושין ולהבטיח את שלומם וטובתם. פקידת הסעד לסדרי דין מתמנה על פי צו בית משפט לחקור בענייני משפחה שונים וסוגיות הקשורות לילדים, כגון: אחריות הורית, זמני שהות, מינוי אפוטרופוס ועוד, ולהגיש לבית המשפט את חוות דעתה בתסקיר.

 

פגישות עם גורמים המעורבים בחיי הילדים

 

בית המשפט רשאי לצוות על פקידת הסעד לחקור בעניין הקטינים ולחוות את דעתה בתסקיר בכתב. התסקיר מהווה פירוט נרחב הכולל את תיאור משבר בין ההורים, מהלך חיי הנישואין, הקשר של כל אחד מההורים עם הילדים, מצבם הנפשי והבריאותי של הילדים וכדומה, ולרוב התסקיר כולל גם המלצות בעניין הסדרי ראיה ומשמורת.

 

לצורך הכנת תסקיר הסעד, רשאית העובדת סוציאלית להיכנס לכל מקום שבו נמצאים או עשויים להימצא הקטנים, ולחקור כל אדם שהיא סבורה שיש לו ידיעות מהותיות הנוגעות למצבם. התסקיר נערך בעקבות שיחות עם כל הגורמים המעורבים, כאשר העובדת סוציאלית עומדת גם על מצב הילדים ולעיתים מבקרת בביתם. בנוסף, פקידת הסעד רשאית לבקש דיווחים וחוות דעת מגורמים מקצועיים המעורבים בחיי הילדים, כמו גננות, מורים, שכנים, רופא משפחה, פסיכולוגים ועוד.

 

מהי משמעות תסקיר הסעד בבית משפט?

 

תפקידו של תסקיר סעד בהליכי גירושין הוא להעניק לבית המשפט תמונה רחבה של בני הזוג העומדים בפני גירושין, על היחסים ביניהם, וההיבטים השונים הקשורים לגידול הילדים, כדי להבטיח את שלומם וטובתם של הילדים. התסקיר מהווה חוות דעת מקצועית, ויש לו משקל משמעותי בהחלטת בית המשפט בעניין משמורת והסדרי ראייה.

 

אמנם תסקיר הסעד בעל משקל רב בבית המשפט, אך עם זאת לא מדובר בתסקיר מחייב אלא בהמלצות בלבד. לפיכך בפני בית המשפט פתוחה הדרך לקבל את המלצות תסקיר הסעד, לקבל חלק מהן או לדחותן על הסף. ברוב המקרים תינתן לצדדים הזדמנות להגיב על התסקיר, ואף סביר להניח שבית המשפט בסופו של דבר יקבל את המלצות פקידת הסעד.

 

תסקיר סעד יכול לעסוק בתפקוד המשפחה, ולעתים יידרש לבחון נקודות מסוימות אשר בית המשפט או לשכות הרווחה הגדירו כבעייתיות, כמו למשל במקרים של חשד לאלימות במשפחה, מצב בריאותי מיוחד של הילדים ועוד. פקידת הסעד תגבש את המלצותיה על סמך העובדות שחקרה ובדקה, ולאחר השלמת התסקיר, הוא יוצג בפני פקיד הסעד המחוזי.

 

מהו נוהל עריכת התסקיר?

 

תסקיר הסעד דורש מספר מפגשים עם בני המשפחה. פקידת הסעד רשאית לשוחח עם כל אחד מההורים בנפרד או עם שניהם ביחד. במהלך הפגישות שואלת הפקידה שאלות על חיי הנישואין, נסיבות הגירושין, היחס לילדים ועוד. בנוסף נערכות שיחות עם הילדים וגורמים המעורבים בחייהם. פקידת הסעד רשאית בתיאום מראש לבקר בבית המשפחה כדי להתרשם מתנאי המגורים של הילדים, ממערכת היחסים בבית, מהקשר של הילדים לבית ועוד. במקרים שבהם קיים חשש להתעללות או ניצול, ייתכן כי הביקור יכול להיות גם "ביקור פתע".
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.