www.what2do.co.il

צו הגנה נגד קטין, אלימות נגד הורה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/02/2011
צו הגנה נגד קטין, אלימות נגד הורה

החוק למניעת אלימות במשפחה קובע כי יש להעניק הגנה לבן משפחה אחד, מפני בן משפחה אחר, במקרים בהם ננקטת אלימות פיסית ומילולית. במידה ומופרת הגנתו של בן המשפחה המתלונן, ועולה בידיו להוכיח זאת בבית המשפט, יכול הוא לעתור להמצאת צו הגנה עבורו. על פי רוב, בקשה להמצאת צו הגנה נעשית על ידי נשים כנגד בעליהם או בני זוגם. עם זאת, ישנם מקרים בהם צו הגנה מבוקש על ידי הורה כנגד ילדיו. האם במקום בו מדובר בקטינים, קיימת להורה חובה להעניק מדור לבנו או בתו?

הלכה פסוקה היא כי זכויות וחובות ההורים כלפי ילדיהם יוצרים מערכת שלובה של זכויות, חובות, וערכים הבונים את האוטונומיה של המשפחה. לעיתים מדובר בזכויות מתנגשות במסגרת ארבעה חוקים - חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, חוק למניעת אלימות במשפחה; ס’ 3(ב), חוק שוויון זכויות האישה, תשי"א – 1951) וחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב - 1962 (ס’ 15 ו – 17 לחוק).

 

      קראו עוד בתחום:


שופט בית המשפט העליון, יצחק אנגלרד, תיאר בפסיקתו את מערכת היחסים המיוחדת בין ילדים ולהוריהם. לדברי השופט, "יחסי הורים וילדים אינם חד-סטריים, אלא לצד זכויותיהם של הילדים כלפי הוריהם קיימות גם חובות. היבט נוסף זה, תופס מקום חשוב במסורת היהדות, והוא מתבטא במצווה של כיבוד אב ואם".

 

ההבדל בין הורה מסור להורה מיוסר


השופט אנגלרד הוסיף כי יש לבחון את העניין גם מנקודת מבטו של ההורה, לאמור - "יש חשיבות גם לאוטונומיה האישית של כל הורה לעיצוב חייו הפרטיים. על ההורה לדאוג לצרכיהם של ילדיו, אך אין דורשים ממנו להקריב לשם כך את כל חייו הפרטיים והמקצועיים. הוא נדרש לנהוג כהורה מסור, אך לא כהורה מיוסר".

במקרים חריגים ממציא בית המשפט לענייני משפחה צווי הגנה לטובת הורים כנגד ילדיהם. עם זאת, צווי הגנה אלו ניתנים בזהירות מרבית, תוך בחינת המקרה לגופו. בתי המשפט ידרשו לראות תסקירים מפורטים מטעם פקידות סעד ושירותי הרווחה. כמו כן, השופטים יטו להכריע דיונים אלו במעמד הצדדים, תוך שהם נותנים את זכות הדיבור גם לקטין וגם להורה ומתרשמים ממערכת היחסים בין הצדדים.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי