www.what2do.co.il

צו פינוי כנגד בת זוג מדירת בן זוגה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 25/04/2012
צו פינוי כנגד בת זוג מדירת בן זוגה

תמ"ש 31368-07-11


בני זוג מבוגרים, אשר חיו כידועים בציבור במשך מספר שנים, החליטו להיפרד. במסגרת ההליכים המשפטיים, הגבר הגיש בקשה למתן צו פינוי לאישה. המבקש, אדם בשנות ה-80 לחייו, טען כי במהלך השנים הצדדים גרו בדירה בבעלותו, וכעת הוא מעוניין לממש את זכותו הקניינית ולפנות את הידועה מהציבור מהבית.

 

      קראו עוד בתחום:

 

מנגד, האישה ביקשה סעד זמני אשר יאפשר לה להישאר בדירה, וזאת בטענה כי "יש לשמר את המצב הקיים" עד להכרעה בהליך העיקרי. בית המשפט בחן את טענות הצדדים וקבע כי הדין עם הגבר. אי לכך, ניתן צו פינוי לאישה והיא חויבה לעזוב את דירת בן זוגה לשעבר בתוך 45 ימים.

 

זכויות קניין ומשמעותן


הלכה פסוקה היא כי זכויות קניין הינן זכויות בעלות מעמד מיוחד בשיטת המשפט הישראלית. מדובר בזכות אשר בתי המשפט נוטים לנקוט באשר להכרה בה ואכיפתה בגישה נוקשה. לא אחת, זכות הקניין הוגדרה על ידי הפסיקה כ"זכות בעלת עוצמה רבה אשר הינה מעין זכות יסודית וטבעית במתחם החוקתי". כפועל יוצא מתפיסה זו, אדם רשאי לעשות בקניינו כרצונו.


במקרה דנן, מעבר לזכות הקניין הבסיסית של התובע, האחרון הציג בפני בית המשפט הסכם חיים משותפים אשר נערך בין בת זוגו לבינו. במסגרת הסכם זה, הודגשה באופן מפורש וברור זכותו של הגבר להורות על פינוי האישה מהבית עם פקיעת מערכת היחסים הזוגית. כמו כן, בהסכם נכתב באופן ברור כי בני הזוג ינהלו חיים משותפים ויעשו הכל למען שלום בית, וזאת כאשר הם גרים בדירה בבעלותו של הגבר, בה לאישה לא תהינה זכויות משלה.


האישה הציגה במסגרת הליך הביניים הנ"ל טענות שונות בנוגע לנפקותו של ההסכם (לדוגמא, טענה כי היא לא שלטה בשפה בה נערך). כמו כן, לדבריה, היה קיים בין הצדדים גם הסכם נוסף, אותו היא כינתה "ההסכם המקורי". על פי הסכם זה, לטענתה, הובטחה לה זכותה לגור בדירת בן זוגה עד לאחרית ימיה.

 

ללא קשר לנפקותו של ההסכם - הגבר זכאי לממש את זכותו הקניינית


בית המשפט הדגיש כי לא היה זה המקום לדון בקבילותו של הסכם החיים המשותפים או בקיומו של הסכם קודם בין הצדדים (עניינים אשר נקבע כי יתבררו במסגרת ההליך העיקרי). עם זאת, נקבע כי גם אם ההסכם המדובר היה שריר וקיים, וגם אם דינו להתבטל, לא היה בכך כדי לחזק את טענותיה של האישה בדבר זכותה להמשיך ולגור בנכס גם במסגרת ההליכים המשפטיים ולאחר הפרידה.

 

בפסק הדין צוין כי מטענות הצדדים עלה בבירור ש"שניהם סובלים מהמגורים המשותפים". כמו כן, בית המשפט מצא בטענות האישה "שימוש לרעה בהליכי משפט". "גם אם הייתי יוצא מנקודת הנחה שההסכם איננו קביל, הרי שלא הייתה כל סבירות לכך שאישה תהנה ממגורים עם בן זוגה לשעבר, בדירתו, עד לאחרית ימיה, וכאשר מערכת היחסים הגיעה לקיצה", נכתב בפסק הדין, "לא מצאתי לקבל טענה זו ולא הובאה לפני ולו ראשית ראיה לתמיכה בטענה כי ניתנה התחייבות כגון דא. לכל היותר, נטען כי הובטחה הבטחה כזו. עם כל הכבוד, קיים עדיין הבדל משפטי בין התחייבות לבין הבטחה (ככל שניתנה)".


לא זו אף זו. בית המשפט התייחס לדבריו של התובע לכך שהוא נמנע מלאכול בביתו מחשש כי בת זוגו תרעיל אותו, וכן כי הוא מפחד לדבר בטלפון בבית משום שהוא חושש שהמשיבה תזמין משטרה כנגדו. בית המשפט הדגיש כי לא ייתכן שאדם יחוש כך בתוך ביתו, שאמור לכאורה להיות מבצרו.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
4.5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 3)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.