www.what2do.co.il

חיוב ידוע בציבור לשעבר במזונות ילד מאומץ

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 22/05/2012
חיוב ידוע בציבור לשעבר במזונות ילד מאומץ

עמ"ש 50614-09-11


בית המשפט המחוזי בחיפה קבע כי ניתן להטיל על גבר לשאת במזונות ילדים בכל הנוגע לבנותיה המאומצות של בת זוגו לשעבר. מדובר בפסק דין אשר ניתן במסגרת מחלוקת בין בני זוג אשר היו ידועים בציבור. השניים חיו כבני זוג ובמהלך החיים המשותפים האישה אימצה שתי קטינות שהובאו לישראל מחו"ל. בחלוף תקופה מסוימת, בני הזוג נפרדו. בית המשפט לענייני משפחה קבע כי הגבר לא יחויב בתשלום המזונות מכוח דיני המזונות. עם זאת, בית משפט קמא חייב את הגבר במזונות הבנות מתוקף דיני החוזים. הגבר הגיש ערעור על פסק הדין הנ"ל אך בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את הערעור ואישר את פסק דינו של בית משפט לענייני משפחה.

 

       קראו עוד בתחום:


בנוגע לחיוב הגבר מכוח דיני המזונות, השופטת שטמר (בבית המשפט המחוזי) ציינה כי מדובר בחיוב אשר מוטל על גבר בישראל מכוח הדין האישי החל עליו. במקרה דנן, בני הזוג היו יהודים. אי לכך, הדין האישי אשר חל על הגבר היה הדין העברי. הדין העברי איננו מחייב אדם לזון את בת זוגו הידועה בציבור, וכפועל יוצא מכך את ילדיה (הביולוגיים ו/או המאומצים). עם זאת, במידה והסוגיה דנן נבחנת מנקודת מבט חוזית, דהיינו מכוח דיני החוזים, שתי הערכאות המשפטיות מצאו כי יש לחייב את הגבר במזונות.


דיני החוזים כעילה לחיוב במזונות


השופטת שטמר הדגישה כי דיני החוזים אינם נסוגים במקרים כגון דא מדיני המזונות. יתרה מכך, בפסק הדין הודגש כי המשפחה במקרה דנן לא הייתה "משפחה שמרנית, וזאת בלשון המעטה". דהיינו, בית המשפט לא נדרש לקבוע מזונות ילדים ב"משפחה רגילה עם הורים נשואים וילדים ביולוגים". השופטת ציינה כי המשפט הישראלי מכיר באפשרות של פסיקת מזונות מכוח דיני החוזים, במקרים המצדיקים זאת.

 

בית המשפט הקיש במקרה דנן מההלכה הפסוקה המחייבת גבר לשאת במזונות ילדים אשר נולדו לאשתו או לבת זוגו כתוצאה מהפריה חוץ גופית מזרע של גבר זר (כל אימת שההפריה נעשתה בהסכמתו). במילים אחרות, כאשר אדם מנהל מערכת יחסים משפחתית עם בת זוג, ונכנסים למערכת ילדים לא ביולוגיים בהסכמתו, הרי שייתכן ויהיה ניתן לחייב אותו במזונות הילדים מכוח דיני החוזים.


בית המשפט, לצורך קביעת גובה המזונות, איזן בין החובה למזונות ובין היקף הזכויות להן הנתבע היה זכאי מתוקף התחייבויותיו. נקבע אפוא כי הגבר ישלם מזונות בסך של 1,200 ₪ לכל אחת מהבנות, בתוספת 250 ש"ח דמי מדור לכל אחת מהן, וזאת עד להגיען לגיל 18 או גמר ביה"ס התיכון, המאוחר מביניהן; אם הבנות ישרתו בצה"ל, ישלם ע' שליש מדמי המזונות עד תום השירות".

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.