www.what2do.co.il

זכויות ידוע בציבור בדירה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 01/01/2013
זכויות ידוע בציבור בדירה

ישראלים רבים חיים בזוגיות וזאת מבלי להינשא זה לזו כדת משה וישראל. יהיו הסיבות לכך אשר יהיו, כאשר הזוגיות הינה ארוכת שנים וכנה, ייתכן ומדובר בבני זוג ידועים בציבור. המונח ידועים בציבור הינו מונח משפטי המקים כלפי הצדדים זכויות וחובות הדומות למערכת היחסים של בעל ואישה. להלן דוגמא למקרה כאמור אשר עסק בעניין דירת מגורים.

 

מדובר בתביעה שהוגשה על ידי גבר שטען כי הוא היה זכאי למחצית מהזכויות בדירה הרשומה על שם בת זוגו בלבד. התובע טען כי הוא התגורר בדירה והוא נאלץ לעזוב אותה מחמת צו הרחקה. לדבריו, הוא היה הידוע בציבור של בעלת הדירה ומכאן זכאותו במסגרת חלוקת רכוש. הגבר טען כי בת זוגו והוא גרו בדירה במשך כ-5 שנים ותכננו ביחד את עתידם המשותף. לדבריו, הם השתתפו בשמחות זה של זה וניהלו משק בית משותף לכל דבר ועניין.

 

      קראו עוד בתחום:

 

הגבר טען כי הנכס נרכש על ידי שני הצדדים בשנת 2004, והוא נרשם על שמה של האישה מחמת "שיקולים כלכליים". לדבריו, הוא שיפץ את הדירה על חשבונו והוסכם בין הצדדים שעסקינן בנכס משותף.

 

האישה טענה כי יש לדחות התביעה מכל וכל. במסגרת כתב ההגנה נטען כי מדובר בדירה אשר האישה רכשה בגפה, עוד בטרם היא גרה עם התובע. לטענת האישה, הזכויות נרשמו על שמה בלבד במתכוון, וזאת בשל רצונה לקבוע "עובדות ברורות" לגבי הבעלות על הנכס. האישה טענה כי בן זוגה נהג לנקוט כלפיה באלימות מילולית ואלימות פיסית. לדבריה, היא חיה בחשש מתמיד מפניו. האישה טענה כי הגבר ביקש בתביעתו הנ"ל להלך עליה אימים ולנצל את פחדיה ממנו על מנת להביא להשתלטות על נכסיה. היא הדגישה כי היא והגבר לא ניהלו זוגיות תקינה, הם ישנו בחדרים נפרדים והתובע היה "אורח" בדירתה.


בכתב ההגנה נטען כי הגבר ניהל גם מערכת יחסים עם אישה אחרת והוא היה נוהג להיעלם מהבית לעיתים תכופות. בסופו של דבר, האישה הכחישה מכל וכל את טענותיו של הגבר בדבר קיומו של קשר של ידועים בציבור.


הגבר היה בדירה, בר רשות בלבד


בית המשפט לענייני משפחה בחן את טענות הצדדים וקבע כי דין תביעתו של הגבר להידחות. בפסק הדין נקבע כי יש לקבל גם את תביעתה של האישה לסילוק ידו של הגבר מהנכס. השופטת, שפרה גליק, קבעה בפסק דינה כי הצדדים קיימו מערכת יחסים זוגית במשך מספר שנים. אמנם היחסים לא היו יציבים, אך אין ספק שמדובר היה במערכת של מעין ידועים בציבור. עם זאת, בנוגע לרכוש, השופטת קיבלה את טענותיה של האישה בדבר משטר ההפרדה הרכושי הברור. נקבע כי לאורך כל שנות הזוגיות לא הייתה כוונה מצידה של האישה לשתף את הגבר בנכסיה.


זאת ועוד, האישה הוכיחה כי היא שילמה על הדירה בעצמה והתובע לא השכיל לסתור טענה זו. כמו כן, הגבר לא הוכיח גם את טענות השיפוץ שהועלו על ידו. יתרה מכך, השופטת קבעה כי גם אם הגבר היה מוכיח את השיפוץ, לכל היותר הדבר היה מעניק לו סעד כספי. ברור אפוא כי שיפוץ איננו מקנה זכויות קניינות בנכס מקרקעין, קבעה השופטת.
 

לא זו אף זו, השופטת ציינה כי הוכחה אלימות במשפחה במקרה דנן ויחס קשה מצידו של הגבר כלפי האישה. האחרון נהג באלימות מילולית ופיסית כנגד הנתבעת ואף ניהל במרוצת השנים קשרים זוגיים נוספים. בסופו של היום, השופטת קבעה כי הגבר היה בר רשות בנכס בלבד. אי לכך, מרגע שהאישה ביקשה את פינויו, היה עליו לעשות כדברה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
4.5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 3)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.