www.what2do.co.il

מגורים לא משותפים ומשמעותם לשם הוכחת ידועים בציבור

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/02/2011
מגורים לא משותפים ומשמעותם לשם הוכחת ידועים בציבור

ההגדרה המקובלת בפסיקה לבני זוג ידועים בציבור הינה כי בני הזוג ניהלו חיים משותפים ומשק בית משותף. אחד הגורמים העיקריים להוכחת קיומם של יחסי ידועים בציבור הינו מגורים משותפים. מגורים משותפים מעידים, על פי רוב, על כוונת שותפות גורל וקשירת הקשר בקורת גג משותפת.


עם זאת, ישנם מקרים בהם בית המשפט מכיר בבני זוג כידועים בציבור למרות העדר מגורים משותפים. הלכה פסוקה היא כי בבוא בית המשפט לבחון את מערכת היחסים שבין אותם בני ¬זוג לא נשואים, נעשית בדיקה זו על פי קריטריונים סובייקטיביים.

 

דוגמאות לפסקי דין


דהיינו, כיצד ראו בני הזוג את הקשר ביניהם והאם התנהגו הם כבעל ואישה. נטל ההוכחה לצורך ההכרה בבני זוג כידועים בציבור מוטל על הטוען לכך ומדובר בנטל שאיננו פשוט כלל וכלל. להלן דוגמאות לפסקי דין בהם הוכרו בני זוג כידועים בציבור למרות שמגוריהם לא היו תחת קורת גג אחת.


הנדלסמן נ' המוסד לביטוח לאומי – במקרה זה הוכרה אישה בתור ידועה בציבור של מנוח כאשר השניים חיו ביחד במשך 12 שנה ואף הביאו לעולם ילד משותף. כמו כן, המנוח היה אמנם נשוי לאחרת, אך מדי לילה היה ישן בביתה של בת זוגתו ולכל הפחות 3-5 לילות בשבוע.


לריסה נ' המוסד לביטוח לאומי – במקרה זה הוגש ערעור על החלטתו של המוסד לביטוח לאומי שלא להכיר במערערת כידועה בציבור של המנוח. המערערת טענה, ובית המשפט קיבל טענותיה, כי למנוח ולה הייתה ילדה משותפת והסיבה שלא התגוררו הם ביחד הייתה בשל בעיות רפואיות וכלכליות. כמו כן, הקשר במקרה זה נמשך עד ליום פטירתו של המנוח.


סבן נ' המוסד לביטוח לאומי – במקרה זה דובר על בני זוג אשר חיו ביחד כ-15 שנה. עסקינן בבני זוג מבוגרים ששמרו כל אחד על דירתו הפרטית. המנוח היה זקוק לדמי השכירות מדירתו לשם מימון הוצאות המוסד הסיעודי בו שהה בשנים האחרונות לחייו. בית המשפט קבע כי לא מדובר במערכת יחסים של ידועים בציבור המעידה על שותפות גורל ומשק בית משותף.


צרפתי נ' הממונה על הגמלאות – במקרה זה נאלצה הידועה בציבור לעזוב את הבית פרידה של קבע וזאת בגין אלימות מצידו של המנוח. עם זאת, שנתיים לאחר מכן חזרה הידועה בציבור והתגוררה עם המנוח בבית עד לפטירתו.


אורה אביטל נ' המוסד לביטוח לאומי – המערערת במקרה זה גרה עם המנוח במשך 34 שנים ולשניים אף הייתה ילדה משותפת. עם זאת, המנוח לא התגרש מאשתו וזאת משום שמדובר בכהן שאינו יכול להינשא למערערת שהייתה גרושה. נסיבות מיוחדות של מקרה זה הביאו להכרה בבני הזוג כידועים בציבור.


קליקה נ' המוסד לביטוח לאומי – במקרה זה הוכח בפני בית המשפט כי המערערת לא גרה עם המנוח בחודשים האחרונים לחייו וזאת בשל כפייה מצד בני משפחתו. אי לכך, הוכרה היא כידועה בציבור של המנוח.


סוהיר עדנאן אבו אחמד לאשין נ' המוסד לביטוח לאומי – הסוגיה אשר נדונה בפסק דין זה הייתה לגבי בני זוג אשר התגרשו וחזרו לחיות ביחד לאחר הגירושין. בית המשפט קבע כי המערערת הייתה, למצער, ידועה בציבור של המנוח.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
4 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.