www.what2do.co.il

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 03/04/2013
ידועים בציבור - חלוקת רכוש

חלוקת רכוש בין ידועים בציבור

לעיתים גם בני זוג אשר ידועים בציבור מגיעים לנקודה בה מחליטים השניים להתיר את הקשר הזוגי ולפנות כל אחד לדרכו. לא אחת, קשר הזוגיות נמשך זמן רב ובמהלכו נצבר רכוש משותף אשר בעלותו אינה בלעדית על ידי אף אחד מן הצדדים.

בניגוד לקשר נישואין, בית המשפט מכיר בכך שבני זוג שהינם "ידועים בציבור" לא בהכרח היו מעוניינים להתחלק ברכוש איש עם רעהו ואי לכך מוטל נטל ההוכחה על הצד הדורש בשיתוף הרכוש. במילים אחרות, במידה ומחליטים בני הזוג להיפרד, על הצד הדורש חלוקת רכוש מסוים מוטלת המשימה לשכנע את בית המשפט כי הייתה הסכמה בינו לבין בן זוגו על חלוקה כזו או אחרת של הרכוש.

 

כיצד מוכחת טענת "רכוש שיתופי"?

טענת "רכוש שיתופי" תהה טובה בבית המשפט על ידי הוכחת כוונה משותפת לניהול אורח חיים תקין המאופיין בצבירת רכוש ונכסים משותפת אגב מאמץ משותף. לשם הוכחת כוונה לשיתוף נכסים בין בני-זוג ידועים בציבור, נדרשות ראיות נוספות מעבר לעצם החיים המשותפים יחדיו. התניה זו נובעת מהזהירות שלא לכפות על הצדדים הסדר של שיתוף רכושי מקום בו בני-הזוג בחרו שלא להחיל על עצמם הסדר כאמור.

ניתן להוכיח למשל כי בין בני זוג ידועים בציבור, הייתה האישה תלויה יותר במשכורתו של בן זוגה, בעוד היא ניהלה את משק הבית ודאגה לילדים, ולעיתים יהיה זה מספיק על מנת לדרוש חלוקה שיתופית.

 


יש לשים לב כי במקרים בהם בני זוג אינם עומדים בפני מניעה הלכתית להינשא אלא בוחרים לחיות כ"ידועים בציבור" מתוך בחירה אידיאולוגית או כדומה, בודק בית המשפט בחשדנות יתרה האם באמת הייתה "כוונת שיתוף ברכוש".

הסכם ממון בין ידועים בציבור

לעיתים חותמים בני זוג "ידועים בציבור" על הסכם ממון או הסכם לחיים משותפים המסדיר את החלוקה הרכושית ביניהם. עורכי דין ממליצים על חתימה על הסכם זה על מנת למנוע התדיינויות משפטיות ארוכות ומתישות בעתיד במקרים כגון פרידה או חו"ח פטירה של אחד מבני הזוג. יש לשים לב כי "הסכם ממון" זה אינו יכול להיות בגדר צוואה עתידית בין בני הזוג.


במידה ולא נחתם הסכם ממון שכזה, והוכח בבית המשפט כי מערכת היחסים בין בני הזוג הייתה של "ידועים בציבור" בהתאם לחקיקה ולפסיקה, יחולק הרכוש בין השניים על פי הלכת השיתוף. עם זאת, בניגוד לבני זוג נשואים המחלקים רכושם מכורח חלוקת הרכוש לרבות נכסי קריירה ועסקים, במקרים של "ידועים בציבור" אין זה עניין המובן מאליו. לצורך חלוקת נכסים מסוג זה, על הדורש לחלקם לתמוך טענותיו בראיות נוספות.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.