ההבדל בין זוג נשוי לבין זוג ידועים בציבור, לצורך עניינים של חלוקת רכוש, הוא רק בכך שרובץ נטל הוכחה כבד יותר על מי שמנסה להוכיח את כוונת השיתוף בנכסים בין ידועים בציבור.
לדוגמא, על פי ההלכה הרווחת בנוגע להחלתה של הלכת השיתוף על בני זוג נשואים, אין מקום להבחנה בין נכסים עסקיים לנכסים אחרים. עם זאת, כאשר בבני זוג ידועים בציבור עסקינן, להחלת השיתוף גם על נכסים עסקיים של מי מהם, יש צורך בראייה נוספת כלשהי, ואין די בחזקת השיתוף לבדה (רישום על בעלות על העסק, עדויות של העובדים, היכרות עם ספקים, הפקדות בנקאיות, ערבויות וכו').
קראו עוד בתחום:
- ידועה בציבור וזכויות בירושה
- מחלוקת על בתים שנבנו בתקופה בה היו בני הזוג ידועים בציבור
- תביעה למזונות קטין בין ידועים בציבור
דוגמא לפסק דין
תביעה בעניין זה הוגשה לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, על ידי ידועה בציבור אשר דרשה החלת שיתוף על נכסים עסקיים שהיו בבעלות בן זוגה לשעבר. התובעת טענה כי העסק נשוא התובענה נפתח באוגוסט 2002 והיא סייעה בניהולו, ועבדה במשך עשרה חודשים. בית המשפט קבע כי מקום שהתובעת הייתה שכירה בו, כיצד יכולה היא לקבל מחצית ממה שלטענתה קיבל בן זוגה כאשר מכר את חלקו כשותף סמוי לצד שלישי.
האישה בתביעה דנן טענה גם לבעלות בעסק נוסף, פיצוחיה בתחנת דלק. עם זאת, הנתבע השכיל להוכיח שהעסק היה רשום על שמו, וכמו כן כשנמכרה הפיצוחיה - קיבל הוא את מלוא התמורה בעדה באופן בלעדי.