www.what2do.co.il

תביעה בעניין בעלות על בית בין בני זוג ידועים בציבור

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 02/12/2010
תביעה בעניין בעלות על בית בין בני זוג ידועים בציבור

בית המשפט לענייני משפחה נדרש להכריע בשאלת בעלות על בית אשר רשום על שמו של גבר, בעוד ידועתו בציבור דורשת בעלות על מחציתו. פעמים רבות ענייני חלוקת רכוש בין בני זוג, בין אם הם נשואים ובין אם הם ידועים בציבור, מגיעים לפתחו של בית המשפט. במקרים כאלו צריך בית המשפט לבחון האם חלה על בני הזוג הלכת השיתוף, ואם לא - האם הנכס באמת נרכש ונרשם על שמו של הבעלים האמיתיים.


התובענה דנן עסקה בבית שנקנה על ידי גבר, שהיה מצוי במערכת יחסים בלתי ברורה וחסרת יציבות עם חברתו. השניים היו נשואים במשך שנתיים, נפרדו, שבו לחיות ביחד במשך כארבע שנים (בתור ידועים בציבור) ואף נולדה להם ילדה משותפת. הגבר טען כי הבית נרכש על ידו, באופן בלעדי, ועל כן גם שמו בלבד רשום על הנכס.

 

      קראו עוד בתחום:

 

האישה טענה לעומתו כי הנכס נקנה באמצעות כספים משותפים של שתי משפחות המוצא, ועל כן זכאית היא למחצית הבעלות על המקרקעין. למעשה, לבית המשפט הוצגו שתי גרסאות סותרות כאשר התובעת טענה שהבית נרכש ביחד עם הנתבע ביוני 2002, ואילו הנתבע טען שהרכישה התבצעה על ידו בסוף יולי אותה השנה.


סתירות בגרסותיה של התובעת


בגרסתה של התובעת נמצאות סתירות פנימיות - מחד גיסא היא טענה שהבית נרכש ביום 12/06/02, ואילו בעדותה הראשית אמרה שהסכם הרכישה נחתם ביום 31/07/02. הצגת המועדים השונים שימשה בעניין זה כנגד התובעת. זאת ועוד, התובעת טענה כי הגבר והיא מעולם לא נפרדו, ורכישת הבית הייתה התנאי לחזרתם למערכת יחסים ולהרחבת המשפחה. השופטת תהתה, מדוע, אם הבית היה כה חשוב לה, לא התעניינה האחרונה על שם מי נרשם הנכס ומי בעליו החוקיים?


בית המשפט ציין גם כי בנטילת המשכנתא לצורך רכישת הבית, נעזר הגבר באימו כ"לווה נוסף". מדובר במהלך שאיננו הגיוני, שכן התובעת עבדה והתפרנסה יפה באותם הימים, תוך שהיא יכולה להיות "לווה נוספת" ללא כל בעיה. מדוע אם כן נעזר הבן באימו, האם אין בכך בכדי להראות על כוונת הפרדה מוחלטת בינו לבין התובעת?


בית המשפט היה סבור שכן. "עצם העובדה שהנתבע העדיף את אימו מצביעה כאמור על כוונת ההפרדה", כתבה השופטת בפסק הדין, "בהקשר זה מצאתי לנכון להוסיף כי אימו של הנתבע העידה בפני והיא נשמעה אמינה ביותר".
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.