www.what2do.co.il

הכרה בבני זוג צעירים בתור ידועים בציבור לאחר שבע שנים, האמנם?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 02/03/2011
הכרה בבני זוג צעירים בתור ידועים בציבור לאחר שבע שנים, האמנם?

צעירים רבים מנהלים כיום מערכות יחסים זוגיות הדומות לקשר משפחתי בטרם הנישואין. במסגרת מערכות יחסים אלו,  גרים בני הזוג בדירה משותפת (לעיתים אף דירה בבעלות אחד מהם), רוכשים בצוותא את המוצרים הדרושים לכלכלת הבית (מזון, מוצרי ניקיון), משלמים את המיסים העירוניים ועוד.

 

לא אחת, בני הזוג הצעירים אף רוכשים מכוניות ומשקיעים ביחד בעסקים שונים. אימתי יהפוך קשר זה לקשר של ידועים בציבור? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה במסגרת תביעה של צעירה כנגד בן זוגה בשבע השנים האחרונות.

 

משק בית משותף?


התובעת עתרה כי בית המשפט יצהיר עליה ועל בן זוגה כידועים בציבור בתקופה הרלבנטית. לטענתה, היא זכאית למחצית הרכוש אשר נצבר בתקופה בה חיו בני הזוג ביחד. התובעת טענה כי היא ובן זוגה ניהלו משק בית משותף במשך שנים רבות. לדבריה, היא ובן זוגה רכשו במהלך השנים ציוד עסקי וביתי רב, ניהלו יחד עסק אשר רשום על שמו של בן הזוג, ואף הצעות נישואין עתידיות עלו מדי פעם.


החבר לשעבר טען כי אין דברים בגו. לדבריו, התובעת לא הוכיחה קשר של ידועים בציבור ומערכת היחסים בין הצדדים לא נהנתה מיציבות כלל. לטענתו, חברתו עזבה אותו כאשר היא הבינה שהוא איננו מעוניין להתחתן עימה. לגבי העסק, הנתבע טען כי העסק הוקם לפני שהוא הכיר את התובעת, ומעולם לא היה בו שיתוף בין הצדדים.
 

      קראו עוד על ידועים בציבור:

 

בית המשפט קבע כי יש לדחות את התביעה. השופטת, מרינה לוי, פסקה כי במקום בו מדובר בחברות בין בני זוג צעירים, אשר אין כל מניעה לנישואין ביניהם, ראוי שהמושג ידועים בציבור יזכה לפרשנות מצומצמת. לפיכך, נטל ההוכחה אשר הונח, בין כה וכה, על כתפיה של התובעת, היה כבד מהרגיל.

 

מכתב פרידה - בגלל העדר רצון להתחתן


השופטת התייחסה בפסיקתה גם למכתב הפרידה אשר השאירה התובעת לחברה לשעבר. במכתב זה נטען על ידה כי היא עוזבת משום שהוא אינו מוכן להינשא לה. דבר זה העיד, טענה השופטת, על כך שמערכת היחסים בין הצדדים לא הייתה יותר מתקופת ניסיון ללא כוונת משותפת לשם מיסוד הקשר.

 

בפסק הדין נכתב עוד כי לא הייתה במערכת היחסים בין הצדדים סממנים של תא משפחתי מתהווה. לדוגמא, בני הזוג לא החזיקו חשבונות בנק משותפים, התובעת נמנעה מלהביא עדים אשר יתמכו בטענותיה, לא הוכח שיתוף אמיתי ורצוני בעסק ועוד. לסיכום, התביעה נדחתה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי