www.what2do.co.il

חיוב קטין לקיים הסדרי ראיה עם אביו למרות התנגדותו

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 20/12/2010
חיוב קטין לקיים הסדרי ראיה עם אביו למרות התנגדותו

הקשר בין ההורים לבין ילדיהם לאחר גירושין ופרידה מוסדר על ידי קביעת משמורת והסדרי ראיה. על פי רוב, האם נקבעת בתור ההורה המשמורן על הילדים, והאב זוכה לקשר עם ילדיו במסגרת של הסדרי ראיה.

 

עם זאת, ישנם מקרים בהם ההורים עדיין סוחבים משקעים רבים, האחד כנגד השני, ומנסים להשפיע על ליבם של הילדים. אחת התולדות של השפעה זו הינה סירוב הילדים להיפגש עם ההורה שאינו משמורן. מדובר אפוא במקרה של הפרת הסדרי ראיה אשר ניתן להתמודד עימו בהליכים משפטיים.


דוגמא לכך ניתן לראות בפסק דין אשר ניתן על ידי השופטת מרינה לוי בבית המשפט לענייני משפחה בקריות. במסגרת פסק דינה, הורתה השופטת לוי לקטין בן 13 כי עליו להיפגש עם אביו וזאת חרף סירובו לעשות כן. השופטת בחנה את הראיות אשר הוצגו בפניה וקבעה כי הקטין אינו מוכן להיפגש עם התובע וזאת משום שאימו מסיתה אותו כנגדו והוא נתון להשפעתה.


הסדרי הראיה במקרה דנן נקבעו כבר לפני כשנה אך הקשר בין האב לבין ילדו ניתק. ההורים הטיחו זה בזה האשמות הדדיות בדבר האחריות לניתוק הקשר.

 

האם מערבת את הקטין בהליכים המשפטיים

 

השופטת מתחה ביקורת על התנהלותה של האם במהלך ההליכים המשפטיים. לדוגמא, האם הביאה לדיונים את הקטין וזאת ללא אישור בית המשפט. השופטת ציינה כי ניכר שהאם איננה מצליחה להפריד בין טובת הילד לבין האינטרסים האישיים שלה ומערבת את הקטין בסכסוך שניטש בין הוריו.

 

השופטת הוסיפה כי מדברים אשר נאמרו על ידי הילד בלשכתה, ניכר כי האחרון בקיא בפרטי ההליך ומעורב בהם עד לצווארו. האם חשפה את בנה לפרוטוקולים של בית המשפט, כתבי בי דין, שיחות עם עורך דינה ועוד. להזכיר, מדובר בנער בן 13.

 

      קראו עוד בתחום:


לאחר שמיעת הקטין בלשכת השופטת, הגיעה לוי למסקנה כי האחרון מביע הזדהות מוחלטת עם האם בכל הנוגע להליך ומפתח רגשות מעורבים וקשים כלפי אביו. ניתן לשמוע את דבריה של האם מפיו של הקטין, כתבה השופטת בפסק הדין, וניכר כי הילד הוזן והוכן היטב על ידי אמו לקראת בואו לבית המשפט.


האם הביעה התנגדות מוחלטת לכך שהאב יהיה נוכח בחגיגת בר המצווה של בנו. התנגדות זהה הביע הקטין בלשכת השופטת. בפסק הדין נכתב כי אמנם הילד איננו מעוניין לחדש את הקשר עם אביו, אך ספק רב אם מדובר במהלך המתיישב עם עיקרון טובת הילד. גם פקידת הסעד וגם עורך דינו של הקטין המליצו לנתק באופן מוחלט את הקשר בין האב לבין הילד. עם זאת, השופטת קבעה כי בקביעת מהלך זה יצא החוטא נשכר והאם המסיתה תזכה לקבל מבוקשה.

 

גם להורה משמורן יש חובות


השופטת פרשה בפסק הדין את חובותיו של ההורה המשמורן אשר בגדרן נכנסת גם החובה לשמר את הקשר בין הילד לבין ההורה אשר איננו נמצא עימו באופן יומיומי. ההשלכות הפסיכולוגיות של ניתוק ילד מאביו בגיל כה צעיר הינן קשות, נכתב בפסק הדין.


לסיכום, בית המשפט קבע כי יש לחדש לאלתר את המפגשים בין האב לבין הקטין. בתחילה, המפגשים יחודשו במרכז הקשר. במידה ויהיה זה נכון, ניתן יהיה לקבוע הסדרי ראיה בביתו של האב הכוללים גם לינה אחת לסופשבוע שני. בכל מקרה בו הקטין לא יופיע למפגש, תשלם האם קנס של 500 שקלים. כסף זה יופקד בחשבון נאמנות ובמידה והסכום לא יועבר, יהיה האב רשאי לקזז את הכספים מדמי המזונות.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.