www.what2do.co.il

קביעת הסדרי ראיה מדויקים בגין העדר תקשורת בין ההורים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
קביעת הסדרי ראיה מדויקים בגין העדר תקשורת בין ההורים

גירושין עלולים להיות במקרים מסוימים קשים ומתישים. הדברים נאמרים ביתר שאת כאשר הגירושין כוללים גם החלטות משותפות לגבי הילדים בענייני משמורת והסדרי ראיה. לא אחת, המשקעים בין ההורים משפיעים על אופן קיום הסדרי הראיה והילדים הופכים לכלי בידי הוריהם לניגוח הדדי.

 

דלתו של בית המשפט פתוחה בפני ההורים במידה ואחד מהצדדים מפר את הסדרי הראיה או המשמרות. בפסק דין אשר ניתן על ידי בית המשפט לענייני משפחה בתמ"ש 061791/99, נדרש השופט שאול שוחט לקבוע הסדרי ראיה מדויקים בשל מחלוקות קשות בין ההורים אשר לא נמצא להם מזור ובתם הקטינה סבלה מהן עד מאד.


בני הזוג דנן חתמו על הסכם גירושין ב-1996. במסגרת הסכם הגירושין נקבעו הסדרי ראיה מפורטים אך אלו השתבשו במהלך השנים. שנתיים לאחר מכן הגישה האישה ועניינה אכיפת הסדרי ראיה ואישור יציאה מהארץ. מנגד, האב הגיש בקשה להפעיל כנגד האישה את פקודת ביזיון בית המשפט לשם אכיפת סעיפים בהסכם הגירושין הנוגעים לענייני מימוש זכויותיו בתור אפוטרופוס טבעי לבתו. לאחר דיונים וניסיונות לגשר על המחלוקות, נקבעו הסדרי ראיה באופן זמני עד לקבלת חוות דעת מגורם מקצועי – גורם טיפולי חיצוני או פקיד סעד.


תסקיר פקידת הסעד הונח בפני בית המשפט ב-1999 והצדדים שטחו טענות שונות בנוגע להמלצות התסקיר. ב"כ הצדדים בקשו תזכורת קצרה על מנת לנסות ולהגיע להסכם, והדיון נדחה. כחודש לאחר מכן הודיעו עורכי הדין לבית המשפט כי הצדדים הסכמים לכך שהסדרי הראיה יהיו באופן הבא – בכל יום שלישי מתום מוסד הלימודים ועד ליום רביעי בבוקר, וכן בכל סוף שבוע שני מיום שישי ועד יום ראשון בבוקר.

 

      קראו עוד על הסדרי ראיה:

 

כמו כן, הצדדים הסכימו גם על הסדרים שונים בנוגע לחגים וחופשות. עם זאת, בכך לא נגמרה המחלוקת. הצדדים המשיכו והעלו בבית המשפט טענות שונות בנוגע לאי קיום הסדרי הראיה וניסיונות לשיבוש הקשר עם הקטינה על ידי כל אחד מהצדדים.

 

"אין תקשורת הורית כלל"


"במערכת המשפחתית העומדת לפני חסר המרכיב החשוב ביותר – תקשורת סבירה בין ההורים", כתב השופט בפסק הדין, "לא שמדובר בתקשורת לקויה, אלא בהעדר תקשורת כלל". השופט הוסיף כי התסקירים והטענות אשר הוצגו בפניו מעלים תמונה של הורים אשר אינם רגישים זה לתחושותיו של זה וכל אחד מהם היה שקוע למעשה בעצמו ובחומת מגן האטומה לתחושות האחר.

 

לדאבוני, כתב השופט, הנפגעת העיקרית והמיידית היא הקטינה. השופט קבע, בסופו של היום, כי התקשורת הלקויה בין הצדדים איננה מותירה כל ברירה אלא לקבוע "הסדרי ביקור בצורה מפורטת ככל האפשר".


להלן הסדרי הראיה:


אמצע שבוע - הנתבע יקבל את בתו לביקור בכל יום ג' בשבוע. הנתבע ייקח הבת מהמוסד החינוכי בו היא לומדת עם סיום הלימודים ויחזירה למוסד בבוקר יום ד' שלמחרת. הביקור יכלול לינה עם הנתבע. במהלך ביקור זה יאפשר הנתבע לבתו להתקשר טלפונית לאם פעם אחת עם הגיעה הביתה לבית האב ופעם נוספת טרם שהלכה לישון.


סופי שבוע - הנתבע יקבל את בתו לביקור סוף שבוע, כל סוף שבוע שני באופן הבא: ביום ו' בשבוע הנתבע ייקח את הבת מהמוסד החינוכי בו היא מתחנכת עם סיום הלימודים. ויחזירה אליו בבוקר יום א' שלמחרת השבת. הביקור יכלול לינה ביום שישי ושבת עם הנתבע. במהלך ביקור זה יאפשר הנתבע לבתו להתקשר טלפונית לאם 4 פעמים פעם עם הגיעה הביתה, פעם נוספת טרם שהלכה לישון ביום ו'; ביום שבת בבוקר לא יאוחר משעה 11:00 וביום שבת בערב טרם לכתה לישון.
הקשר הטלפוני יתבצע לבית האם או למספר הפלאפון שלה אם היא לא תמצא בבית.


חופשות הקיץ - הסדרי הביקור של הנתבע עם בתו במהלך חופשת הקיץ של כל שנה יהיו כדלקמן: בתקופת שהותה של הקטינה בקייטנה, אם תשהה בקייטנה, יהיו הסדרי הביקור כמפורט בימי בית הספר. בתקופה בה הקטינה לא תשהה בקייטנה יקבל אותה האב לרשותו למשך השבועיים הראשונים והאם בשבועיים האחרונים. לא תשהה הקטינה בחופשת הקיץ בקייטנה בכלל, יחול ההסדר הנ"ל של שבועיים שבועיים במהלך שני חודשי החופשה.
 

חגי ישראל - ראש השנה שלושה ימים, יום כיפור יומיים, סוכות + 3 ימי חול המועד הראשונים, שלושה ימי חול המועד האחרונים עם שמחת תורה. שלושה ימים ראשונים של חופשת חנוכה, ארבעה ימים אחרונים של חופשת חנוכה, פורים יומיים, ערב פסח, א' פסח ושני ימי חול המועד הראשונים, המחצית השניה של חג הפסח לפי התיאור דלעיל, בתוספת חג האחרון של פסח, יום העצמאות יום אחד, שבועות שלושה ימים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.