www.what2do.co.il

שמיעת ילדים בבית המשפט, אימתי?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
שמיעת ילדים בבית המשפט, אימתי?

בית המשפט לענייני משפחה קבע כי במסגרת תובענה העוסקת בהסדרי ראיה בין סב לנכדיו, יש להזמין את הילדים לפני השופטת ללא נוכחות הצדדים. התביעה הוגשה לבית המשפט על ידי סב שכול, לאחר מות בנו, כאשר יחסיו עם אם נכדיו לא היו מן המשופרים. האב נפטר והלך לעולמו, כאשר הוא מותיר מאחריו ארבעה ילדים, וביניהם שני קטינים. גם בטרם פטירתו של האב, התנהלו הליכי גירושין בין האם לבין לבינו, וכעת מתדיינים הסב והאם בנוגע לעזבונו של המנוח.

 

      קראו עוד בתחום:

 

ההסדר כיום - מפגשים חד שבועיים תחת פיקוחה של האם


הסב ביקש מפגש אחד בשבוע בשעה קבועה, כאשר מטרתו העתידית הייתה קיומם של המפגשים ללא נוכחות האם. עם זאת, בתור התחלה הסכים האחרון לקיום המפגשים בבית האם, ותחת פיקוחה. האם התנתה מצידה את קיומם של המפגשים בתנאים שפורטו לעיל. האם לא שללה התקדמות מעבר לכך, אך תלתה אותה בהוכחת כנות כוונותיו של הסב ובניית האמון בינו לבינה.

הסב ביסס את תביעתו על סעיף 28א לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, הקובע מעורבות סב שכול בהחלטות בנוגע לקשר עם נכדיו, ילדי המנוח. בדיון קודם בהליך המשפטי קבעה השופטת כי סב שכול יכול לזכות בהסדרי קשר בינו לבין נכדיו, וזאת על פי שיקול דעת ביהמ"ש, כאשר עיקרון טובת הילד הינה האינטרס החשוב ביותר.

 

שמיעת הילדים בבית המשפט, האמנם?


ההנחה הבסיסית היא שבד"כ ישנם יתרונות רבים לילד בכך שהוא מעורב בהליכים המתנהלים לגביו. הדבר נכון גם מבחינת ביהמ"ש, אשר יוכל לקבל התרשמות ומידע אודות הילד והרגשותיו בצורה בלתי אמצעית ככל האפשר. בעניין זה יש גם יתרון בכך שהילד ירגיש שעול קבלת ההחלטה אינה רובצת עליו. השופטת ציינה כי מטעמים אלה, נוהגת היא להיפגש עם ילדים, והתוצאות על פי רוב חיוביות גם מבחינת הילדים וגם מבחינת ביהמ"ש.

 

      קראו גם:


השופטת הוסיפה כי היות וטענותיהם של הצדדים במקרה דנן נגועות במידה גדולה בעומס רגשי (אשר מובן בהחלט בנסיבות העניין), ישנן יתרונות רבים במפגש בין הילדים לבינה. מיותר לציין שמפגשים אלו נעשים בנוכחות עו"ס או פסיכולוג של יחידת הסיוע, ולפני המפגש, נציג יחידת הסיוע נפגש עם הילדים, ומתקיים שיחה עם השופט לקראת המפגש לשם הצבת המטרות המפגש ודרכי הפעולה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי