www.what2do.co.il

מגורים וחינוך לקטין בעת הליך גירושין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 05/04/2012
מגורים וחינוך לקטין בעת הליך גירושין

בקשה להכריע במקום מושבו וחינוכו של קטין, לגביו נצים הצדדים מזה תקופה ארוכה. ההורים בתיק זה, הגיעו להסכם גירושין ביום 17.06.01, אשר אושר וקיבל תוקף של פסק דין. משמורת הקטין נקבעה אצל אמו. לפני כשנה וחצי הגיש האב תביעה למשמורת הקטין; במסגרת התביעה, נתבקש צו מניעה, שיאסור על האם שינוי מקום חינוך הקטין, ומקום מגוריו. ביום 23.08.07 הגישו רשויות הרווחה בקשה בה התבקש ביהמ"ש למנוע העברת הקטין לאור מעבר בפועל שביצעה האם.

 

כיצד יש להכריע במקרה דנן? 

עיקרון טובת הילד הינה בבחינת עולם ומלואו. במסגרת טובת הקטין, יש לקחת בחשבון גם את רווחת הוריו. מטבע הדברים, כאשר אמו של הקטין תזכה, לשקם חייה בהיבט הזוגי, וירווח לה, ירווח בצד זאת לקטין, רווחתה הנפשית של אמו משפיעה על רווחתו שלו. יחד עם זאת, גם רווחתו האישית של אביו הנה פרמטר בטובתו של הקטין – הקרבה, הסדירות, והקביעות. בצד כל אלו – יש להביא בחשבון את הסביבה, מערכת החינוך, וגורמי הטיפול בקטין.

כל קטין באשר הוא – זקוק ליציבות; כל קטין נקשר לסביבת מגוריו, סביבת חינוכו וחבריו. אמנם, כהורים ( יחד ), נתונה הזכות לשנות סביבה זו, אך גם כשהורים פועלים לשינוי כאמור, שמים הם לנגד עיניהם פגיעה אפשרית בקטין, תועלת מול נזק. מקל וחומר אמורים הדברים עת מדובר בילדים שהינם קורבנות של גירושין קשים. ילדים אלו חווים הליך שבספרות הפסיכולוגית הוגדר כדומה לאבל במשפחה. לא זו אף זו – במסגרת סכסוך כזה, מוטלים על כתפי הקטין לא אחת – "משימות" ליטול צד כזה או אחר, להחליט עבור ההורים ולהיות שופר לקולם.

 

      קראו עוד בתחום:

כאשר מביאים אנו, כהורים, ילדים לעולם, "מוותרים" אנו על זכויות רבות – נשללת מאיתנו פרטיות, חופש מסויים, שלווה מסויימת, וזוכים אנו בהנאות רבות; הויתור הינו מודע , כחלק מאחריותנו ההורית, יכולת השיקום, וניהול החיים לא נשללים אוטומטית, אלא שכפופים הם לטובת הקטין.

 

שינוי מקום המגורים אינו עומד עם טובת הקטין


כדי לשנות את המצב הקיים עבור הקטין, לזכות ב"חירות" השיקום, היה על האם להראות, כי זו טובת הקטין, וכי מצבו מאפשר זאת; על האם להראות כי המעבר אפשרי ויביא יותר תועלת מנזק. נטל זה לא הורם. סביב הקטין היום קיימת מערכת טיפולית מגוננת, אשר שינוי מקום המגורים עלול לגדוע אותה. מחוות הדעת ומהתסקירים עולה, כי מצב הקטין אכן השתפר, ברם הן חוות הדעת והן התסקירים מצביעים על חולשה ניכרת, חוסר נוחות אגו, המצריכים טיפול נוסף בטרם מעבר.

 

השקט והיציבות להם זקוק הקטין - הובאו הן בחוות הדעת והן בתסקיר כגורמים בעלי ערך עליון. מסגרות חינוך, חברים, פעילויות פנאי במקום לסיכום, לא הורם הנטל להראות, כי מצב הקטין מאפשר כיום מעבר. צו המניעה והוראות פסק דינו של בית המשפט המחוזי יעמדו על כנם.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי