www.what2do.co.il

האם חתימה על הסכם גירושין נעשתה תחת איומים של חשיפת נטייה מינית?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 17/07/2012
האם חתימה על הסכם גירושין נעשתה תחת איומים של חשיפת נטייה מינית?

גבר אשר התגרש מאשתו טען בפני בית המשפט לענייני משפחה כי הוא נאלץ לחתום על הסכם גירושין מקפח וזאת משום שגרושתו הילכה עליו אימים "על בסיס ידיעותיה בדבר נטיותיו המיניות". אי לכך, הוגשה על ידי הגבר תביעה לביטול סעיפים בהסכם אשר עסקו במזונות שיקום וחלוקה בנכסי מוניטין.


הגבר טען כי האישה, אשר ידעה עוד מלפני החתונה שהוא בעל נטיות הומוסקסואליות, איימה עליו שאם הוא לא יחתום על הסכם הגירושין "המקפח", היא תפיץ את דבר נטייתו המינית בקרב חבריו, עמיתיו לעבודה, ובני משפחתו. מנגד, האישה טענה כי הסכם הגירושין לא היה הסכם מקפח כלל וכלל. לטענתה, היא הייתה זכאית לזכויות המדוברות בהסכם (לדוגמא, בעבור מוניטין וזכויות סוציאליות), וזאת משום שהיא הלכה אחרי בעלה ממדינה למדינה, ומארץ לארץ, וניהלה את חיי המשפחה ומשק הבית.


בני הזוג במקרה דנן הכירו בזמן לימודיהם באוניברסיטה ונישאו האחד לשנייה בקפריסין בנישואין אזרחיים. בעקבות משבר אשר פרץ ביניהם, הם החליטו להתגרש. הם בחרו לעשות זאת בדרך של גירושין בהסכמה, על בסיס הסכם גירושין שיאושר בבית המשפט. לאחר החתימה על ההסכם, הגבר פנה לבית המשפט וטען כי עסקינן בהסכם מקפח. הגבר תיאר את נסיבות הפרידה. לטענתו, הוא ואשתו גרו בארה"ב, כאשר הוא פרופסור מרצה והיא מורה לעברית באוניברסיטה.


הגבר טען כי בשלב מסוים הוא גילה אודות רומן אשר האישה ניהלה עם סטודנט מוסלמי, ועל כך שהיא מימנה את המאהב באמצעות כספי ירושה שהתקבלו ממשפחתו. לטענתו, לאחר שהוא גילה אודות הרומן, ולאחר שהוא עימת את האישה עם הדברים, האחרונה החלה להפיץ שמועות בנוגע לנטיותיו המיניות (ההומוסקסואליות). התובע הוסיף כי האישה ידעה אודות נטיות אלה כבר ערב החתונה. הוא טען כי הוא שמר על הסוד במשך שנים כה רבות, ועל כן הוא חשש מפני חשיפתו ונאלץ לחתום על הסכם גירושין לפי תנאי האישה.


איזון מוניטין באמצעות מזונות משקמים


בהסכם הגירושין נקבע כי הגבר יעביר לנתבעת 15% ממשכורתו במשך עשר שנים. הגבר טען כי הוא הוטעה לחשוב שהיות והוא צבר מוניטין רב במרוצת שנות הנישואין, היה עליו לשלם את הסכום האמור. כמו כן, הגבר הוסיף וטען כי האישה ניצלה למעשה את מצבו הנפשי הקשה, ואת חששו מפני חשיפת נטיותיו המיניות, וזאת על מנת לשפר את תנאיה במסגרת הסכם הגירושין.

 

      קראו עוד בתחום:


האישה הציגה את הדברים באור אחר. לטענתה, היא לא קיימה רומן עם סטודנט מוסלמי ודווקא הגבר היה זה אשר קיים רומן עם מאהב טורקי (שמומן לטענתה מהכספים המשותפים). הנתבעת הוסיפה כי הגבר העלה טענות כנגד סעיף ספציפי בהסכם הגירושין, ולא בכדי. לדבריה, שאר הסעיפים בהסכם הטיבו עם בעלה לשעבר, ותביעתו הנוכחית הייתה למעשה תביעת נגד בעקבות הליכים שהיא פתחה כנגדו לאחר שהוא חדל לשלם לה את המזונות המשקמים.


בית המשפט קבע כי דין התביעה להתקבל, אך באופן חלקי בלבד. השופטת קבעה כי אין ספק שהתובע שמר במשך שנים רבות את סוד נטיותיו המיניות והיה ברור כי הוא חשש מפני יציאתו מהארון בפומבי. עם זאת, טענותיו של הגבר בנוגע לעושק במהלך החתימה על ההסכם לא הוכחו ונדחו. למעשה, בית המשפט קיבל את התביעה רק בעניין המוניטין בהסכם הגירושין, וזאת לאחר שנקבע כי בני הזוג הוטעו לחשוב, בתקופה נשוא התובענה, כי יש לאזן את רכיב המוניטין על ידי מזונות משקמים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.