www.what2do.co.il

החלטה בבקשה לביטול עיכוב יציאת קטינים מהארץ

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 30/04/2025
החלטה בבקשה לביטול עיכוב יציאת קטינים מהארץ

בהסכם גירושין שנחתם בין בניה"ז ואשר קיבל תוקף של פס"ד כשאושר, נקבע כי הקטינים יהיו תחת משמורת האֵם. לא נקבע בהסכם דבר באשר ליציאת הקטינים מן הארץ; לא באשר לבטוחות ולא באשר לצורך בהסכמת שני ההורים. ביום 7 אפריל 09, יום לפני ערב פסח וליל הסדר, ניתן ע"י השופט שטארק צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד 3 ילדיהם הקטינים של בניה"ז, אשר התגרשו זמ"ז זה מכבר.

 

האם יש לבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ?

אע"פ שהשופט שטארק קבע מפורשות, כי הצו יומצא לאם או לבאת-כוחה עוד באותו יום (7.4.09) לפנות ערב, לא בוצעה המצאה כלל. מזלה של האֵם ומזלם של הילדים, כי בדקו יום יום אם יש כנגדם צו עיכוב יציאה מהארץ.

 

אלמלא בדיקה זו סביר להניח שהיו מגיעים לשדה התעופה בשעת לילה מאוחרת ורק אז היו "מגלים" כי אינם יכולים לטוּס לחו"ל. אין צל של ספק כי השופט שטארק ברגישותו הרבה ביקש למנוע מצב מביך שכזה, ובקביעת לוח הזמנים פתח בפני האֵם פתח לנסות ולהסדיר את ביטול צו העיכוב עוד לפני הגעתה לשדה התעופה, ואין ספק שהחלטת השופט סוּכְּלה ביוֹדְעִין. אולי ראוי להשתמש בביטוי "במזיד".

 

אין כל נפקות לשאלה האם המבקש עצמו ידע על קביעתו של השופט שטארק, שכן מרשתו קיבלה באופן אישי את החלטת השופט, ואישרה זאת בחתימת ידה. די בהפרה גסה זו של החלטת ביהמ"ש כדי להביא לביטול הצו.

על כך יש להוסיף, כי כל עניין ביטחונם של הילדים בטורקיה הוא עניין שלא בא זכרו בבקשה למתן הצו. הבקשה כולה נסובה (כמעט) אך ורק על החשש "הכבד והמבוסס ביותר כי המשיבה (אֵם הקטינים) עלולה שלא לחזור לישראל".

גם הטענה כי נודע למבקש/האב על הנסיעה "רק עכשיו (7.4) אף שהיא קבועה למחר" (8.4), טענה החוזרת על עצמה מספר פעמים (בצורה זו או אחרת) בכתב הבקשה – התבררה (מפי האב עצמו) כלא נכונה. הוא ידע על הטיסה לטורקיה כבר ב-2.4 ולא הכחיש זאת; לטענת האם ידע על כך מפיה כבר במחצית חודש מרץ.

החלטתו של האב שלא להֶאחז בהצעת בית המשפט לענייני משפחה (שטרום הדיון) לקבוע בטחונות כספיים, מאוששת את תחושת ביהמ"ש כי הבקשה לעיכוב יציאת הקטינות ואמן מן הארץ היא בקשה קנטרנית. ככל הנראה לא מדובר כאן ב"אהבת מרדכי" בלבד אלא גם ב"שנאת המן", אלא שאגב כך נגרמו כאן טרחה רבה והוצאות גדולות לאֵם הקטינים לבאת-כוחה, כמו גם לשני מותבים בבית משפט זה.

 

      קראו עוד בתחום:


בעת האחרונה פשתה רעה חולה זו, של קלות בלתי נסבלת בשימוש לרעה בהליכי בימ"ש, ובעלי דין עושים שימוש זדוני בזכויות שמעמיד להם הדין. פעמים שגם הפרקליטים יוזמים שימוש מעוות, טרדני ופוגעני בזכויות שלכאורה מעמיד הדין למרשיהם.ראוי כי ביהמ"ש יתן ביטוי למורת רוחו מאופי טרדני ולא אחראי של בקשות מעין אלה, המוסיפות עומב רב ומיותר על העומס המוטל גם בלאו הכי על היושבים על מִדִין, והגוזלות את זמנם של מתדיינים אחרים.

יש לחייב את המבקש לשאת בהוצאות שגרם כדלקמן: 7,500 ₪ ישלם המבקש לצד שכנגד לכיסוי הוצאותיו ושכ"ט עוה"ד. על סכום זה יתווסף מע"מ כדין. 5,000 ₪ ישלם המבקש לקופת אוצר המדינה בגין קיום שני דיוני סרק, ובשל בזבוז זמנו של ביהמ"ש. התשלום יבוצע תוך 30 יום.

לסיכום,

יש לבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ. נראה כי הבקשה לקיומו של הצו הינה בקשה קנטרנית.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.