www.what2do.co.il

עיזבון - החלטה בענין גילוי והמצאת מסמכים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 26/04/2024
עיזבון - החלטה בענין גילוי והמצאת מסמכים

בתביעה שהגישו התובעים כנגד הנתבע טוענים הם, כי הנתבע החזיק במניות החברה השייכות למנוח, כאשר העברת המניות (50% ממניות החברה) אל הנתבע בוצעה למראית עין בלבד, בעוד שלמנוח היתה זכות, בכל עת, לקבלת מניותיו חזרה. לטענת התובעים, השתלט הנתבע על החברה כולה, לאחר מות אחיו המנוח, אף כי כל עת שהמנוח היה בעל יכולת תפקוד- הוסיף הוא לשמש כמנכ"ל משותף והוסיף הוא לנהוג בחברה כמנהג בעלים.

 

      קרא עוד:

 

בנסיבות בהן שולט בן המשפחה הנתבע על החברה, יש לראות את החברה כשלעצמה כמגלמת את בעל השליטה שמאחוריה. כאשר עפ"י הפסיקה המנחה הנ"ל מותרת בנסיבות דומות הרמת מסך, תוך פגיעה בעקרון האישיות המשפטית הנפרדת של החברה, (שהוא עקרון היסוד של דיני החברות), קל וחומר הוא כי יש מקום לחשיפת כל האינפורמציות הנחוצות לשם בירור הסוגיות השנויות במחלוקת ולשם הבטחת זכויותיהם של התובעים, היה ויזכו בתביעתם.


היותו של אדם בעל מניות בחברה, אינה הופכת אותו, כידוע, לערב – להתחייבויותיה. ערבות להתחייבויות החברה, קמה אך ורק מכח התחייבויות וולונטריות אישיות של בעל המניות.בנסיבות שכאלה, ברור כי נולד צורך לגלות אם אמנם שוחרר המנוח עקב העברת המניות מערבויות אישיות, אותן נתן קודם להעברתן, או אם נטל הנתבע (בעת העברת המניות ובהקשר להעברה זו), על שכמו ערבויות נוספות לשם שחרור המנוח מהן, כמו כן יש לבדוק אילו ערבויות אישיות נטל הנתבע 1 על עצמו, אם בכלל, מאז קבלת המניות "ללא תמורה" כהצהרתו, ועד לפטירת המנוח.


מטרת גילוי מסמכים, מכל סוג שהוא, הינה איתור מידע הרלוונטי לבירור המחלוקת בין הצדדים ולהארת קווי החקירה האפשריים שלהם, נוכח עמדותיהם כפי שמצאו ביטוי בכתבי הטענות.

לסיכום,

משמוכח מעמדו של המנוח בחברה כל עת עבודתו בה, יש לאפשר חשיפת כל המסמכים שיש בהם כדי להצביע על מערכת הגומלין הכלכלית בין הנתבע לבין החברה ובין המנוח לחברה. חשיפת מסמכים אלה, עשויה להיות דרכם היחידה של התובעים להוכחת טענתם כי העברת המניות מהמנוח אל הנתבע, היתה העברה למראית עין בלבד.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.