www.what2do.co.il

צו הורות בהליך פונדקאות, כיצד להסדיר את מעמד הילד?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/02/2017
צו הורות בהליך פונדקאות, כיצד להסדיר את מעמד הילד?

חוק הסכמים לנשיאת עוברים קובע כי ילדים הנולדים בהליכי פונדקאות בישראל, אינם נרשמים באופן אוטומטי במשרד הפנים כילדיהם של ההורים המיועדים, שהם בני זוג אשר התקשרו בהסכם עם אם פונדקאית לנשיאת עוברים לשם הולדת ילד, אלא יש לבצע הליך משפטי להסדרת המעמד באמצעות קבלת צו הורות.

 

צו הורות הוא צו שניתן על ידי בית המשפט לענייני משפחה, המעניק להורים את האפוטרופסות המלאה על הקטין ומכריז כי הילד הוא בנם החוקי, לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים. הצו מסדיר באופן משפטי את מעמד אפוטרופסות של הורים מיועדים על הילד שנולד במסגרת הליך פונדקאות, וקיום יחסי הורות ביניהם, וממועד מתן הצו נחשבים ההורים המיועדים כהוריו הטבעיים והחוקיים של הילד לכל דבר ועניין, וחלה עליהם האחריות והחובות של הורה כלפי ילדו עד לגיל 18.

 

כיצד להגיש בקשה למתן צו הורות?

 

כדי להסדיר את המעמד המשפטי של הילד, נדרשים ההורים המיועדים להגיש לבית המשפט בקשה למתן צו הורות, בתוך שבעה ימים מיום הלידה. עד למתן צו ההורות, הילד נמצא בחזקת ההורים המיועדים, אך האפוטרופוס הבלעדי על הילד הוא פקיד הסעד, אשר מונה לתפקיד על ידי נציג היועץ המשפטי לממשלה.

 

את הבקשה יש להגיש בשני עותקים, ולצרף תצהיר שבו ההורים מצהירים בפני עורך דין על העובדות הרשומות בבקשה. במועד הגשת הבקשה, יש להעביר עותק אל פקיד הסעד ראשי. במקרה שההורים המיועדים לא הגישו מסיבה כלשהי, בקשה למתן צו הורות, בתוך שבעה ימים מיום הלידה, פקיד הסעד יגיש אותה במקומם בהקדם האפשרי, עד שלושה שבועות ממועד מלידת הילד.

 

לאחר שהוגשה הבקשה, מורה בית המשפט לפקיד הסעד לערוך תסקיר, אשר יימסר לידי השופט בתוך שבוע מיום שהעותק נמסר לפקיד הסעד. לאחר עיון מעמיק בתסקיר, יוציא בית המשפט צו הורות, וההורים המיועדים ייחשבו להוריו החוקיים של הילד לכל דבר ועניין. עם מתן פסק הדין הקובע כי הילד שנולד בהליכי פונדקאות הוא הילד של ההורים המיועדים, ניתן לגשת למשרד הפנים ולרשום את הילד בתעודת הזהות של הוריו.

 

צו הורות ניתן בהתאם לטובת הילד

 

לאחר שנתן בית המשפט צו הורות, לא ניתן לאשר חזרה מהסכם לנשיאת עוברים, אם במקרה האם הפונדקאית ביקשה לחזור בה מהסכם לנשיאת עוברים ולהחזיק בילד. עם זאת, בית המשפט לא יאשר צו ההורות להורים המיועדים אם סבר כי הדבר נוגד את עיקרון טובת הילד, בהתאם לעובדות שציין פקיד הסעד בתסקיר.

 

במקרה שבית המשפט קבע שמתן צו הורות נוגד את טובת הילד, האם הנושאת תקבל, על פי בקשתה, את האפוטרופסות על הילד, והוא יהיה ילדה לכל דבר וענין. אם האם הנושאת לא מעוניינת להיות אפוטרופסות, או שבית המשפט סבר כי מסירת הילד לרשותה נוגד את טובת הילד, רשאי בית המשפט לקבוע בצו כל הוראה אחרת בדבר מעמדו כפי שימצא לנכון.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.