www.what2do.co.il

הזכות לדיון בדלתיים סגורות בענייני משפחה, באילו מקרים?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 29/11/2017
הזכות לדיון בדלתיים סגורות בענייני משפחה, באילו מקרים?

דיון בדלתיים סגורות הוא דיון המתנהל בבית המשפט ללא נוכחות קהל, כך שמי שלא קשור לדיון אינו רשאי להיות נוכח בו, אלא בהסכמת שני הצדדים ובכפוף לאישור בית המשפט. תוכן הדיונים המתקיימים בדלתיים סגורות אסור לפרסום ללא מתן אישור של בית המשפט ואף פסק הדין מתפרסם תוך כדי מחיקת פרטים מזהים.

 

על פי הוראות סעיף 68(ה) לחוק בתי המשפט, ענייני משפחה, כמשמעותם בחוק בית המשפט לענייני משפחה, מלבד תביעות בנושא ירושה, שעילתן אינה סכסוך בתוך המשפחה ותביעות לפי חוק השמות ולפי חוק קביעת גיל, יידונו בדלתיים סגורות, אלא אם בית המשפט הורה לדון בעניין בפומבי.

 

הזכות לדיון בדלתיים סגורות מוקנית לכל אדם אשר נמצא בהליך משפטי, בבית משפט בעניין המוגדר כענייני משפחה בחוק בית המשפט לענייני משפחה. כולל: תביעות גירושין, תביעות בין בני זוג בענייני מעמד אישי, תביעות אזרחית בין אדם או עזבונו לבין בן משפחתו על רקע סכסוך משפחתי, תביעה למזונות או למדור, תביעה לאבהות או לאמהות, תביעה להחזרת קטין חטוף לפי חוק אמנת האג, אימוץ ילדים, אלימות במשפחה ועוד סוגיות משפחתיות.

 

מהי הגדרה של בן משפחה לעניין הדיון?

 

הזכות לדיון בדלתיים סגורות מוקנה כאשר הנתבע הוא בן משפחה או עיזבון בן משפחה. ההגדרה של בן משפחה כוללת: ילד, לרבות ילד של בן זוג, הורים, והורי בן הזוג או בני זוגם של ההורים, נכד, סבים, אחים ואחיות של התובע ושל בן זוגו. המונח בן משפחה מתייחס למשפחה מורחבת עד לדרגה שלישית, כולל ידועים בציבור ובני זוג לשעבר, בתנאי שנושא התביעה נובע מהקשר שהיה בתקופה שבה היו בני זוג.

 

הזכות לדיון בדלתיים סגורות מוענקת כאשר עילתה של התביעה סכסוך בתוך המשפחה. בית משפט רשאי לדון בעניין מסוים בדלתיים סגורות, אם ראה צורך בכך לשם הגנה על עניינו של קטין או חסר ישע, וכן בעניינו של אדם עם מוגבלות שכלית או אדם עם מוגבלות נפשית, או כאשר הדיון הפומבי עלול להרתיע עד מלהעיד עדות חופשית או מלהעיד בכלל, ולשם הגנה על עניינו של מתלונן או נאשם בעבירת אלימות כלפי בן משפחה כהגדרתו בחוק למניעת אלימות במשפחה.

 

סכסוך כספי ללא קשר ליחסי המשפחה

 

עם זאת, הזכות לדיון בדלתיים סגורות אינה חלה על תביעות בענייני ירושה שמקורם אינו בסכסוך משפחתי, וכן בתביעות לפי חוק השמות ותובענות לפי חוק קביעת גיל. כמו כן, סכסוך כספי בין בני משפחה, שאין לו כל קשר ליחסי המשפחה, יידון כתביעה אזרחית רגילה.

 

לבית המשפט ישנה סמכות להחליט כי הדיון כולו או חלקו יהיה בדלתיים פתוחות, גם כאשר מדובר בתביעות בענייני משפחה. בדיון בדלתיים סגורות רק למעורבים בו או קרוביהם יש את הזכות להיות נוכחים, אולם בית המשפט רשאי להחליט מי יהיה נוכח בדיון ומי לא. כמו כן, הדיונים בבית המשפט לענייני משפחה חסויים וחל איסור לפרסם פרטים על דיון שהתנהל בדלתיים סגורות, אלא אם בית המשפט, על פי שיקול דעתו, התיר לפרסם אותו.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.