www.what2do.co.il

קבלת תרומת ביצית: כיצד מתבצע ההליך?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 23/01/2017
קבלת תרומת ביצית: כיצד מתבצע ההליך?

חוק תרומת ביציות משנת 2010, נועד להסדיר את הליך תרומת ביציות למטרת הולדה, לנשים אשר לא יכולות להתעבר מביציותיהן, תוך שמירה מרבית על כבודן, זכויותיהן ובריאותן של התורמת והנתרמת.

 

החוק מציב תנאים לתורמת, וקובע כי עליה להיות בגיל 21 עד 35, והיא יכולה לתרום רק שלוש פעמים במהלך חייה, ובהפרש של שלושה חודשים בין כל תרומה. כמו כן, התורמת זכאית לקבל תשלום מהמדינה בשל פעולת שאיבת הביציות. מבקשת התרומה זכאית לקבל תרומת ביצית אם היא תושבת ישראל, בגילאי 18 עד 54, ורופא קבע כי היא סובלת מבעיה אשר מצדיקה שימוש בביציות של אישה אחרת לשם הולדת ילד. החוק קובע כי התינוק שנולד מתרומה יהיה ילדה של הנתרמת על כל המשתמע מכך.

 

לאחר ההפריה העוברים מוחזרים לרחמה של מקבלת התרומה

 

במסגרת תהליך קבלת תרומת ביצית, נשאבות ביציות מהתורמת המתאימה, והן מופרות בתאי זרע. את העוברים שהתפתחו מחזירים לרחמה של הנתרמת, כך שהיא בעצם נושאת את ההריון ברחמה, להבדיל מהליך פונדקאות, שבמסגרתו העובר נישא על ידי התורמת עד הלידה, לשם מסירתו להורים מיועדים.

 

כדי לממש את הזכות, על המבקשת לפנות ליחידה להפריה חוץ גופית, ולהגיש בקשה בכתב לקבלת תרומת ביצית באמצעות טופס בקשה מתאים, ולהגישו אל הרופא האחראי על העברת פרטיהן האישיים של תורמות או נתרמות למאגר המידע לצורך בדיקת התאמה.


בדיקת התאמה בין תורמות לנתרמות

 

על המבקשת ובן זוגה לחתום על טופס הסכמה להכללת פרטיהם האישיים במאגר המידע החסוי ובמרשם היילודים, המצויים בידי משרד הבריאות ובית המשפט לצורך בדיקת התאמה. בהתאם לבקשת הרופא מהיחידה להפריה חוץ גופית, יש להציג תעודה רפואית על תקינות הבריאות ומסמך רפואי על אי יכולתה להרות מביציותיה, ולבקש אישור לקבל תרומת ביציות.

 

לאחר שהרופא מוודא כי מולאו תנאי הסף, הוא מעביר את פרטי המבקשת ובן זוגה למאגר המידע במשרד הבריאות. בדיקת ההתאמה נועדה לוודא כי התורמת והנתרמת אינן קרובות משפחה, התורמת אינה נשואה והן שתיהן בנות אותה הדת.

 

תרומה של אישה נשואה מותנית באישור ועדת חריגים. אם נמצא כי קיימת התאמה מלאה בין התורמת לנתרמת ניתן לבצע את ההליך באישור של ועדת אישורים. על הרופא חל איסור למסור מידע המזהה את הצדדים, אלא אם התורמת ייעדה מראש את הביציות שיישאבו מגופה לנתרמת.


פיצויים לתורמת עבור תרומת הביציות

 

עלות הטיפול הכוללת תרופות, בדיקות, אשפוז וכדומה הנדרשת להכנת התורמת היא על חשבון קופת החולים של מקבלת התרומה. אולם הנתרמת צריכה לשלם מכספה אגרה לבית החולים, בסך של עשרות אלפי שקלים, עבור אישור רופא אחראי להשתלת ביציות בגופה, כאשר התשלום ישמש בין היתר לתשלום פיצויים לתורמת עבור תרומת הביציות. ובנוסף צריכה מקבלת התרומה להציג התחייבות כספית של קופת חולים למימון הליך ההפריה החוץ גופית.

 

לאחר קבלת אישורים ותשלום האגרה, יופרו הביציות בהפריה חוץ גופית עם הזרע של הגבר שנתן לכך את הסכמתו ונתן הסכמה להכללת פרטיו האישיים במאגר המידע ובמרשם היילודים. במקרה שההפריה נעשית באמצעות תרומת זרע, יש להשתמש בתרומה של תורם מחו"ל או מתורם שאינו יהודי.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.