www.what2do.co.il

האם יש להתיר הרחבת תוצאות צו אימוץ שניתן?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 26/04/2024
האם יש להתיר הרחבת תוצאות צו אימוץ שניתן?
האם יש להתיר הרחבת תוצאות צו אימוץ שניתן?
 
עובדות המקרה
 
בקשת היועץ המשפטי לממשלה, באמצעות ב"כ היועץ המשפטי במשרד הרווחה למתן צו מניעה כנגד המשיבה, האוסר עליה ליצור קשר מכל סוג שהוא עם הקטין פלוני, הגדל במשפחה מאמצת. במסגרת בקשת היועמ"ש נדונה אף בקשת המשיבה להרחבת הקשר בינה לבין הקטין על דרך של מפגשים פרונטאליים.
 
 
האם יש להתיר את בקשת המשיבה להרחיב את צו האימוץ?
 
1.  ההורים המאמצים משמשים מרגע מתן צו האימוץ כהוריו של הקטין וכאפוטרופסים עליו לכל דבר ועניין. מרגע מתן צו האימוץ, אפוא, אין למשיבה כל זכות או חבות כלפי הקטין, המקנים לה מעמד לפנות לבית המשפט בבקשה כלשהיא בהתייחס לקטין, לרבות בבקשה שבנדון. מטעם זה בלבד יש לדחות בקשת המשיבה.
 
2. צמצום תוצאות האימוץ ייעשה רק אם נוכח בית המשפט שהדבר הינו לטובת המאומץ. משמע, כאשר השאלה הנבחנת הינה צמצום תוצאות האימוץ, תשמש טובת המאומץ, ולא טובתם של ההורים הביולוגיים, שיקול יחידי ומכריע, ואין בית המשפט בוחן מחדש לצורך זה את סוגיית המסוגלות ההורית, או כל עילת אימוץ אחרת מהמנויות בסעיף 13 לחוק.
 
3. במסגרת בחינת טובתו של הקטין, יש לבחון, בין היתר, את צרכי הקטין ואת רצונו (כאשר ביכולתו להביע רצון זה); יש לתת הדעת לגילו של הקטין ולזיכרונותיו מעברו, ולהתחשב בשאלה אם מאז הוצאתו מחזקת הוריו הביולוגיים נשמר הקשר בינם לבין הקטין, ואם היה בקשר זה כדי להועיל לקטין; יש לתהות על מסוגלות ההורים הביולוגיים לכבד את גבולות הקשר המוגבל, תוך בחינת מידת החשש, שלא יוכלו להתגבר על "קשר הדם" ובכך תסוכל האפשרות של שיקום ילדם אצל ההורים המאמצים; ויש להביא בחשבון - באותם מקרים שבהם הקטין כבר נמצא ברשות ההורים המאמצים - את עמדת המאמצים לאפשרות של צמצום תוצאות האימוץ, באשר הסכמתם לאימוץ הפתוח הינה תנאי חיוני להצלחתו.
 
4. כמתואר בתסקיר, ההורים המאמצים דיווחו, כי לאחר סיום הקשר בין הקטין למשיבה חלה התייצבות ורגיעה בהתנהגותו של הקטין, והוא החל חוזר לעצמו בהדרגה, ומתפקד בבית הספר ובבית באופן נורמטיבי. בנסיבות אלה, לא ניתן לקבל את טענת המשיבה ולפיה הרחבת הקשר עימה הינה בגדר צורך החיוני לקטין, העולה בקנה אחד עם טובתו, כי אם ההיפך הוא הנכון.
 
5. חשש נוסף שעולה בעניין זה הינו מפני משבר נאמנות אליו עלול הקטין להיקלע במידה ויימשך הקשר עם המשיבה. תחרות זו שעשויה להיווצר בין המשיבה להורים המאמצים וודאי אינה מטובתו של הקטין, ועשויה לפגוע בו ולהזיק לו באשר הוא אינו מסוגל להתמודד עמו בגיל זה ולפי בשלותו.
 
6. בנסיבות בהן ההורים המאמצים מתנגדים להרחבת הקשר הקיים מהווה הדבר שיקול נכבד לדחיית בקשת המשיבה.
 
7.  שיקול נוסף שיש בו כדי להביא לדחיית בקשתה של המשיבה הינו הצורך בהגנה על מוסד האימוץ ומניעת הישנות מקרים דומים לנדון בעתיד.
 
לסיכום,
 
הרחבת הקשר בין המשיבה לקטין אינה עומדת בקנה אחד עם טובת הקטין. לאור זאת, וכן בהתחשב ביתר השיקולים שפורטו לעיל, לרבות התנגדותה הנחרצת של המשפחה המאמצת להרחבת הקשר הקיים, יש לדחות בקשת המשיבה להרחבת הקשר, ולקבל בקשת היועמ"ש למתן צו מניעה קבוע.
 
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.