www.what2do.co.il

תביעה לפרוק שיתוף בדירת מגורים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 18/09/2011
תביעה לפרוק שיתוף בדירת מגורים

פעמים רבות נישואין מסתיימים באופן מאוד לא נעים, ואפילו מכוער. כאשר מדובר במערכת יחסים ארוכת שנים, הגירושין דורשים גם ניתוק של מערכת היחסים הכלכלית אשר נוצרה בין בני הזוג. פעמים רבות הדבר כולל פירוק שיתוף בדירת המגורים המשותפת, הרשומה במרשם המקרקעין על שם שני בני הזוג.

 

גבר הגיש כנגד אשתו לשעבר תביעה לפירוק השיתוף כשהמחלוקת בין הצדדים הייתה האם להורות על פירוק השיתוף באותו הזמן או לדחות זאת לרגע שבו יבוצע איזון המשאבים ביניהם לפי חוק יחסי ממון.

 

התובע טען כי אשתו לשעבר מנסה בכל דרך למנוע את מכירת הדירה וכתוצאה מכך הוא נדרש לשלם בעצמו את המשכנתא. האישה טענה בתגובה כי אם תימכר כעת הדירה הם יפסידו כלכלית שכן שוק הנדל"ן כרגע מדשדש ולכן יש להמתין עד להתחזקותו. כמו כן ביקשה שמכירת הבית תהיה מוצא אחרון לאחר ביצוע איזון המשאבים בין בני הזוג אשר במסגרתו ניתן יהיה להעביר את הזכויות על שם אחד מבני הזוג ולקזז את הסכום המגיע לבן הזוג האחר.

 

בנוסף, טענה האישה, בעלה לשעבר משך כספים מחשבון הבנק המשותף ומכר את רכבם המשותף בטרם נפרדו ולכן יש להוסיף סכומים אלו לטובתה בעת ביצוע איזון המשאבים. הגבר כפר בטענות אלו וביקש, כי לא ייחשבו לגדר איזון המשאבים, וכי מאחר שהם גרושים ניתן לפרק את השיתוף.

 

פירוק שיתוף בדירה, אימתי?

 

בית המשפט בחן את העיקרון היסודי ביחס לפירוק שיתוף בדירת מגורים של בני זוג הקבוע בסעיף 37 לחוק המקרקעין ולפיו שותף בבעלות משותפת בנכס מקרקעין יכול לבקש פירוק השיתוף כל העת ומכל סיבה שהיא. מקל וחומר, כאשר מדובר בפירוק מערכת יחסים בין בני זוג (ואפילו אם לא התגרשו), יש להורות על הפסקת השיתוף בדירת המגורים.


בית המשפט קבע, כי אין להמתין עד לשלב איזון המשאבים בין בני הזוג וניתן לבצע את פירוק השיתוף עוד בטרם ביצוע האיזון ואין לדרוש, כי יהיה תנאי סף לפירוק השיתוף. זכותו של הבעל לדרוש את פירוק השיתוף בכל עת שירצה (כלשון סעיף 37 לחוק המקרקעין), ובמיוחד כשעבר זמן רב מהגשת התביעה לפירוק השיתוף עצמה.

 

לכן, הורה בית המשפט, כי יבוצע פירוק השיתוף בדרך של מכירה ועורכי הדין של הצדדים מונו לתפקיד כונסי נכסים המופקדים על מכירת הדירה למרבה במחיר. עוד נקבע, כי מאחר שהאישה גרה בדירה, ביצוע פירוק השיתוף יעוכב ב-30 יום, עד שתמצא האישה פתרון הולם לה ולילדיה.

 

לסיכום, נראה כי מאחר שמלאי המקרקעין במדינת ישראל הוא מוגבל, בית המשפט ייטה לאפשר פירוק שיתוף בדירות מגורים של בני זוג, גם עוד בטרם בוצע הליך של איזון המשאבים בין השניים.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.