www.what2do.co.il

בעיצומם של הליכי הגירושין, הבריח הבעל 300,000 שקלים מהחשבון המשותף

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 12/02/2014
בעיצומם של הליכי הגירושין, הבריח הבעל 300,000 שקלים מהחשבון המשותף

בית משפט לענייני משפחה בנצרת דן בתביעה בגין משיכת כספים מהחשבון המשותף, בעת הליך הגירושין.

 

הצדדים נישאו בשנת 1986 ולהם שלושה ילדים בגירים. סכסוך הגירושין החל בינואר 2012, ועד היום השניים מנהלים ביניהם הליכים קשים ומרים.

 

התובעת טענה כי בעלה ביצע פעולות חד צדדיות בכספים המשותפים והבריח סמוך לפרוץ הסכסוך סכום בסך 300,000 שקלים מחשבונם המשותף, והעביר את הכסף לחשבון הוריו.

 

הבעל טען כי מדובר בהלוואה שקיבל מאביו ולא בכספים משותפים

 

בכתב ההגנה הנתבע הודה כי משך את הסכום, אך טען כי לא מדובר בכספים משותפים, אלא בסכום שקיבל בהלוואה מאביו וכעת הוא נדרש להשיב לו את הכסף. אך עם זאת הטענה לגבי ההלוואה לא עלתה במסגרת התביעה לאיזון המשאבים של הרכוש המשותף בין בני הזוג ואף לא נזכרה כלל בהסכם הגישור שערכו וחתמו עליו.

 

בית משפט לענייני משפחה בנצרת נדרש להכריע האם מדובר בכספים שניתנו במתנה לבני הזוג, כפי שטענה התובעת, ולכן הפכו להיות כספים משותפים, או שמא מדובר בהלוואה שהורי הנתבע נתנו לצדדים בכדי שיוכלו לסייע לבנם הבכור לבנות בית.

 

העיתוי של החזרת ההלוואה בעת ההליך המשפטי העלה חשד

 

בית המשפט ציין כי הכספים שהורים מעבירים לילדיהם נחשבים לרוב למתנה, אלא אם כן מוכיח הצד שנתן את הכספים או הצד שהבריח אותם, כי מדובר בהלוואה שעל בני הזוג להשיב להורים המלווים. במקרה זה, העיתוי של השבת הכספים באיבו של הסכסוך מחזק את "החזקה הראייתית ההפוכה" באופן משמעותי, וניתן היה לצפות, לכל הפחות, שאביו של הנתבע יפנה אל שני הצדדים וידרוש משניהם להשיב את כספי ההלוואה.

 

עדותו של הנתבע היתה רצופה בסתירות

 

בכתב ההגנה הנתבע מסר מספר גרסאות סותרות לגבי השאלה למי נמסרו הכספים. בתחילה טען כי הוא ואשתו קיבלו הכספים יחדיו, אך לאחר טען כי כאשר אמר "קיבלנו", הוא התכוון לעצמו ולילדים ובהמשך עדותו הוא חזר לדבר בלשון רבים ואמר כי הוא והתובעת קיבלו את ההלוואה. עוד טען הנתבע כי אביו דרש את הכסף, עקב הגירושין ומפני שהצדדים לא בונים יחד בית עבור הילדים, אך מאוחר יותר הוא טען כי הבן הבכור מתכנן לבנות בית על המגרש והוא זקוק לכספי ההלוואה.

 

עדות האב סותרת את דברי הנתבע

 

אבי הנתבע העיד כי הסכום ניתן לצורך מימון בניית בית לנכד ואף ציין שאם ההורים יסיימו לבנות את הבית, הם יקבלו את הכסף כמענק. האב הוסיף כי הוא לא הגביל את הנתבע בנוגע להחזרת הכספים. אי לכך הסיק בית המשפט כי מדובר בכספי מתנה, ולא בכספי הלוואה, וגם אילו היתה זו הלוואה, לנתבע אסור להעביר כספים, ללא היתר מבית המשפט תוך כדי ההליכים השיפוטיים.

 

בית המשפט פסק כי הסכום בסך 300,000 שקלים הינו כספי מתנה שנמסרו לצדדים ועיתוי העברת הסכום מהנתבע להוריו העלה את החשד בנוגע לאמינותו של הנתבע, על כן חייב את הנתבע לשלם לתובעת 150,000 שקלים, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה ולשלם בנוסף עוד 4,000 שקלים עבור הוצאות המשפט. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.