www.what2do.co.il

זכות פירוק שיתוף בדירה גוברת על זכותה של האישה למדור

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
זכות פירוק שיתוף בדירה גוברת על זכותה של האישה למדור

זוגות רבים נאלצים לפרק את קשר הנישואין ולהתמודד זה עם זו בהליך גירושין. גירושין כוללים בין השאר דיונים בנוגע לסוגיות כגון משמורת ילדים, מזונות אישה, הסדרי ראיה וכדומה. אחת התביעות הקשות ביותר בהליך הגירושין הינה חלוקת רכוש הצדדים.

 

על פי רוב, מרבית הוויכוח הרכושי בין הצדדים נוגע לדירת המגורים המשותפת (המהווה בדרך כלל את הנכס היקר ביותר של בני הזוג). מצד אחד, הצד אשר עוזב את הדירה המשותפת בעקבות הסכסוך מעוניין להביא בדרך כלל לפירוק השיתוף. לעומת זאת, הבעל חייב לזון את אשתו במהלך הנישואין (בטרם הגירושין נכנסים לתוקפם) ובמסגרת זו לדאוג לה למדור (קורת גג).


במקרה שהונח לאחרונה לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, השופט נדרש לבחון איזו זכות חזקה יותר – מזונות האישה או פירוק השיתוף בדירה. מדובר בבני זוג אשר היו בהליכי גירושין מזה שנה וחצי. כמו כן, למעלה משנה הבעל לא התגורר בדירה והוא נאלץ לשלם מדי חודש דמי שכירות.

 

      קראו עוד בתחום זה:

 

הבעל הגיש לבית המשפט בקשה דחופה ובמסגרתה ביקש כי יתבצע פירוק שיתוף בדירה. האישה טענה, לעומת זאת, כי הגישה תביעה נזיקית נגד הבעל ויש להמתין עם פירוק השיתוף עד לתום ההליכים בתביעתה. לטענתה, סכום הפיצויים הנתבע בתביעה הנזיקית עולה על שווי זכויות הבעל בדירה.

 

דהיינו, במידה ותתקבל התביעה הנזיקית, לא יוכל הבעל לשלם את סכום הפיצויים אלא יאלץ להעביר לידה את חלקו בנכס. הבעל הוסיף כי לבני הזוג אין ילדים ועל כן אין כל מניעה לפרק את השיתוף בנכס.
 

האיזון הראוי צריך להביא לפירוק השיתוף

 

בית המשפט קבע כי במקרים בהם מתבקש פירוק שיתוף בדירה משותפת, יש לאזן בין זכותה של האישה למדור לבין זכותו של הבעל לפרק את השיתוף מבחינה חוקית (על פי חוק המקרקעין). כמו כן, אחד השיקולים אשר עומדים בפני בית המשפט, בבואו לקבל החלטה מסוג זה, הינו האם לבני הזוג יש ילדים קטינים אשר עלולים להיפגע מפירוק השיתוף. במקרה דנן, בית המשפט קבע כי הגנת הבטחת הסדר המגורים לא הייתה יכולה להביא לעיכוב פירוק השיתוף כל אימת שלא היה מדובר בפגיעה בקטינים.


לגבי טענותיה של האישה, נקבע בבית המשפט כי בין הצדדים לא הייתה מחלוקת לגבי העובדה שלבעל זכויות בנכס. כמו כן, נקבע כי פירוק שיתוף זה יכול היה להביא למצב בו לשני הצדדים נותרת יתרה נכבדה על מנת להסדיר את מדורו. השופט הוסיף כי ייתכן והכספים הללו יסייעו לבני הזוג גם להסדרת הסכסוך בשלמותו. כמו כן, תביעה נזיקית אשר הוגשה באפיק אחר איננה יכולה להוות עילה לדחיית פירוק שיתוף בהליך גירושין. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי