www.what2do.co.il

פיצויי בעקבות נזק נפשי לאחר חיי הנישואין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 02/07/2025
פיצויי בעקבות נזק נפשי לאחר חיי הנישואין

האם אישה יכולה להגיש תביעה נזיקית נגד בעלה לשעבר, עשר שנים לאחר מועד פקיעת הנישואין, בעקבות נזקים נפשיים שנגרמו לה במהלך החיים המשותפים? בית המשפט נדרש לדון האם מרוץ ההתיישנות בגין הנזקים שנגרמו לאישה על ידי הגבר, פג ועל כן דין תביעתה להידחות על הסף.


האישה טענה כי אין לדחות את תביעתה משום שגילתה היא את הקשר הסיבתי בין הנזקים שנגרמו לה לבין ההתעללויות שעברה במהלך הנישואין, רק כאשר פנתה שנים לאחר מכן לטיפול פסיכולוגי.

 

      קראו עוד בתחום:

 

השופטת, שפרה גליק, טענה כי בנסיבות העניין יש לקבל את טענת האישה שעילות התביעה התגלו לה רק מן המועד שהחלה בטיפול הנפשי ולא בעת האירוע עצמו. במילים אחרות, האישה כלל לא הייתה מודעת "בזמן אמת" – כלומר במהלך הנישואין – לנזקים שנגרמו לה כתוצאה מהתנהגותו של הגבר. במשך השנים היא הדחיקה את המעשים המדוברים, עד אשר נפתחו דלתות ליבה במסגרת טיפול נפשי שלקחה - ארבע שנים לאחר הגירושין.

 

נכות נפשית ברמה של 100%


האישה תמכה את טענותיה במכתב מטעם המרכז לייעוץ לאישה אשר בו תואר מצבה הקשה. על פי המכתב – פיתחה האישה דיכאון קשה אשר מנע ממנה לתפקד במשך שנים לאחר הגירושין. כמו כן, כתוצאה מהדימוי העצמי המרוסק, התקשתה היא לעשות החלטות בסיסיות ולא יכלה להביא עצמה לצאת מהבית, נכתב במכתב. זאת ועוד, האישה מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי קצבת נכות בגין מצבה הנפשי בשיעור של 100% (!).


בית המשפט קבע כי המסקנה העולה מפני הדברים היא שבהתחשב בכך שהמשיבה גילתה את הנזק לא ביום אירוע הנזק, אלא לאחר מכן כתוצאה מהטיפול הפסיכולוגי, הרי שמרוץ ההתיישנות יחל ביום גילוי הנזק. כלומר, אם כטענת המשיבה, גילוי זה נעשה כ-4 שנים לאחר הגירושין - תקופת ההתיישנות טרם חלפה.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי