www.what2do.co.il

יחידת הסיוע בבית המשפט לענייני משפחה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 05/04/2012
יחידת הסיוע בבית המשפט לענייני משפחה

בכל משפחה פורצים מדי פעם סכסוכים בין בני הבית ולרוב אין זה מעניינן של הרשויות ובתי המשפט להתערב. כאשר סכסוכים אלו פורצים במשפחה ומערערים את התא המשפחתי עד כדי הגעה לבית המשפט, יכולים בני המשפחה להיעזר בשירותיו של משרד הרווחה.


משרד הרווחה מעמיד לרשות המשפחות את יחידות הסיוע. מדובר ביחידות הפועלות בסמיכות לחוק בית המשפט לענייני משפחה ועניינן להעניק סיוע ומענה טיפולי לבני משפחה הנמצאים בסכסוך משפטי.


המענה ניתן במגוון הרמות האפשריות החל מאלימות בתוך המשפחה, סכסוך בין בני הזוג, סכסוך בין הילדים להוריהם, בין סבים לנכדיהם וכו’. מטרת היחידות הינה לנסות ולאפשר לבני המשפחה ליישב את הסכסוך באופנים של הידברות והבנה.

 

היחידות מעתסקות גם במתן ייעוץ משפטי בנושאי גירושין, הסדרי ראיה, משמרות וכו'.  בנוסף מטרתן של היחידות הינה לשמש ככלי עזר בידי בית המשפט והצדדים המעורבים. לעיתים בית המשפט מבקש מיחידות הסיוע להציג בפניו תמונה חיצונית ואובייקטיבית של הסכסוך, אשר יכולה לכלול תסקירים, ראיונות עם הילדים וחוות דעת מקצועית מפסיכולוג או סוציולוג.

 

הגעה ליחידות הסיוע - רק באישור שופט


מלבד פעמים שבהם המקרה מופנה ליחידות הסיוע ע"י בית המשפט בשל צורך השופט לקבל תמונה אמיתית של הסכסוך (לשם הכרעה משפטית), המידע נותר חסוי בין כתלי יחידות הסיוע.


הפנייה ליחידות הסיוע נעשית רק על ידי שופט ומשפחות יכולות לפנות לבית המשפט על מנת לקבל אישור שכזה. לא ניתן לפנות ליחידות באופן עצמאי או פרטי.


צוות יחידות הסיוע מורכב מאנשי מקצוע מגוונים בתחום מדעי ההתנהגות, הסוציולוגיה והפסיכולוגיה. מדובר בסוללת פסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים אשר מטרתם העיקרית היא הידברות הצדדים ומניעת הסלמה בסכסוך. בד"כ מוגשות בקשות לדיונים ביחידות הסיוע בנושאים הקשורים לגישור וגיבוש הסכמות בין הצדדים. המידע, כאמור חסוי ונתון לביקורת רק בידי בית המשפט אשר דרכו הושגה הפנייה.


בין תחומי יחידת הסיוע ניתן למצוא:

 

  • אבחון ויעוץ זוגי – לאן מועדות פני הזוג בעתיד?
  • הפנייה ותיווך לשירותים מתאימים בקהילה.
  • ייעוץ משפטי (ביצוע ראיונות עם הילדים, הצגת תסקיר ועוד).
  • מידע ויעוץ לגבי ילדים (הסדרי ראייה, משמורת, צורכי הילדים בסכסוכים משפטיים וכו’).
  • סיוע בגיבוש הסכמים (גירושין בסיוע עו"ד).
  • התערבות במקרי אלימות בתוך המשפחה.
  • סיוע בשעת משבר.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי