תביעה בכותרת: "פירוק שיתוף" שהגיש התובע כנגד גרושתו - הנתבעת בעניין דירת המגורים של הצדדים. התובע והנתבעת היו נשואים זה לזה בין השנים 1967 עד 1995 ומנישואיהם נולדו 11 ילדים, כולם בגירים. עובר לגירושיהם, חתמו הצדדים על הסכם גירושין שאושר וקיבל תוקף של פסק דין של בית הדין הרבני האזורי בירושלים. התובע טוען כי האישה הפרה את ההסכם.
האם יש להורות על פירוק השיתוף?
1. למעשה מדובר בניסיון של התובע לשכתב מחדש את ההיסטוריה המשפטית של הפרשה וליצוק לתוכה תוכן חדש, ניסיון אשר לא ניתן לקבלו ודינו להיכשל.
קרא עוד...
בקשת הורים לפנות בתם, בעלה ונכדיהם מדירה
סבא וסבתא תובעים מנכדיהם זכויות על דירת מגורים
האם יש לפרק את השיתוף בבית המגורים?
חלוקה בדירה הרשומה על שמו הבעל בלבד
2. אופן ביצוע פירוק השיתוף בדירה והתמורה בגינו נקבעו בהסכם המכר וזאת, בהמשך לפסק הבורר ולהסכם הגירושין שקיבל תוקף של פסק דין של בית הדין הרבני האזורי בירושלים. לפיכך, אין עוד מה להסדיר אלא כל שיש לעשות הוא ליישם את הסכם המכר.
3. לא ניתן לדון בביטול פסק בורר במסגרת חלוקה רכושית ו/או לפירוק שיתוף בנכס,קל וחומר כאשר הבקשה הוגשה זמן רב לאחר המועד שנקבע בסע’ 27 (ב) לחוק הבוררות, 45 יום מיום שנתגלו העובדות המשמשות יסוד לבקשה, ללא שהתובע העלה כל טעם מיוחד להארכת מועד להגשת בקשתו. לאור האמור ומאותם נימוקים ,לא ניתן גם להיזקק לסעד של תיקון פסק הבורר באמצעות הוספת הוראה הנוגעת לדרך חישוב ערכה של הדירה.
קרא גם...
תביעה לסילוק ידו של הבעל מהדירה
תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין
4. התובע לא הוכיח הפרה של ההסכם על ידי האישה, והפרה יסודית כל שכן או פעולתה לסיכולו באמצעות צד ג’. ההיפך הוא הנכון, מחומר הראיות עולה כי השלמת ביצוע הסכם המכר היתה נתונה בידי התובע ובשליטתו ואולם הוא בחר שלא להשלימו. לפיכך התובע אינו זכאי לפיצוי כלשהו בגין הפרת ההסכם ודין ראש תביעה זה להידחות.
לסיכום,
יש לדחות את התביעה שכן אין לדון בביטול/תיקון פסק הבורר וכן התובע לא הוכיח הפרה של ההסכם ע"י האישה.