www.what2do.co.il

הסכם ממון לאחר נישואין: חתימה על הסכם ממון גם אחרי החתונה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 18/05/2016
הסכם ממון לאחר נישואין: חתימה על הסכם ממון גם אחרי החתונה

זוגות רבים שלא ערכו הסכם ממון טרם הנישואין בוחרים כיום לחתום על הסכם ממון לאחר החתונה, גם כאשר יש ילדים. הסכם בין בני זוג נשואים מסדיר את חלוקת הרכוש ואת ענייני הממון שביניהם, כך שבמקרה ויחליטו להתגרש, החלוקה נערכת בהסכמה וברוח טובה מבעוד מועד.

 

בני זוג המעוניינים לחתום על הסכם ממון, יכולים לעשות זאת בכל שלב של היחסים, לפני או אחרי החתונה, כאשר מטרתה העיקרית של עריכת ההסכם היא למנוע מאבק משפטי בעתיד במקרה של פרידה. הסכם ממון מאפשר לבני הזוג לנהל קשר יציב ובריא, ללא חשש מאינטרסים כלכליים.

 

קבלת תוקף משפטי בבית משפט

 

לרוב הנושא של עריכת הסכם ממון עולה לפני החתונה, אולם הדבר אינו מחייב וניתן לחתום על הסכם ממון גם לאחר מכן. כדי שלהסכם יהיה תוקף משפטי מחייב לאחר הנישואין, חובה לאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה, או בבית הדין רבני. זאת לאחר שהוכח בפני השופט או הדיין כי הצדדים מבינים את משמעותו, והוא נערך מתוך בחירה חופשית, המקובלת עליהם.

 

כאמור המטרה המרכזית בעריכת הסכם ממון היא למנוע מלחמות של חלוקת רכוש במהלך הגירושין, כאשר החשיבות של ההסכם לאחר נישואין ויתרונותיו זהים לאלה של הסכם ממון שנחתם לפני הנישואין. מטרה נוספת היא להגן על ההון המשפחתי כאשר אחד מהצדדים מסרב להתגרש, וכדי לא לוותר על הנכסים, הרכוש והחסכונות.


עריכת הסכם גם ללא נישואין

 

ההסכם מקובל גם אצל בני זוג שמוגדרים כידועים בציבור, וזוגות שפתחו פרק ב' בחייהם, לאחר הניסיון שצברו עקב תלאות הגירושין, ובמצב שבו כל צד מביא עמו למערכת היחסים החדשה הון התחלתי. זוגות במעמד של ידועים בציבור יכולים לערוך ביניהם חוזה גם ללא נישואין.

 

הסכם ממון מתייחס גם לנכסים עתידיים, ונחשב לחוזה ייחודי שנערך בין בני זוג, לפיו ענייני רכוש מתחלקים באופן המוסכם על שניהם. החלוקה מתייחסת בעיקר לנכסים משמעותיים כמו בית, רכב, זכויות פנסיוניות, ירושות ומתנות, וגם מסדיר את עניין החובות. כמו כן, באמצעות הסכם ממון ניתן להסדיר עניינים נוספים כמו משמורת ילדים, תשלום מזונות אישה וסרבנות גט.

 

במקרה שאחד הצדדים קיבל במתנה או בירושה דירה מהוריו לאחר הנישואין, לפי חוק יחסי ממון, חלוקת הרכוש בעת גירושין לא תכלול את הרכוש שהתקבל במתנה או בירושה. אולם הבעיה עשויה להתפתח כאשר בן הזוג ממזג את הנכס לתא המשפחתי, או הפקיד סכום כסף לחשבון משותף. הסכם ממון לאחר נישואין יכול לפתור את הבעיה ולהגדיר כי בעת גירושין כל צד יהיה זכאי רק לחלק היחסי.

 

חלוקת רכוש בהסכמה

 

את ענייני הממון ניתן לחלק בכל דרך המוסכמת על ידי הצדדים, ובמסגרת ההסכם להחליט איזה רכוש מוגדר כאישי, כדי שיישאר מוגן בלי קשר למשך החיים המשותפים או למספר הילדים, ואף אין כל מניעה לקבוע כי כל הרכוש שנצבר במהלך חיי הנישואין יחולקו באופן שווה.

 

במהלך החיים המשותפים אין כל משמעות להסכם, והוא נועד לסייע לבני הזוג רק בעת פירוק מערכת היחסים הזוגית. חתימה על הסכם ממון מעניקה שקט נפשי, ומאפשרת לנהל קשר זוגי בריא ללא חששות של ניגוד אינטרסים כלכליים. עורך דין לענייני משפחה יכול לנסח הסכם מקיף וברור, שיהיה מקובל על בני הזוג וידאג להגיש טופס בקשה לאישורו בבית משפט.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.