www.what2do.co.il

האם יבוטל הסכם גירושין בגין שינוי בתנאי פנסיה לאחר פרישה מוקדמת?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 14/06/2011
האם יבוטל הסכם גירושין בגין שינוי בתנאי פנסיה לאחר פרישה מוקדמת?

אחת הדרכים המומלצות לסיים קשר נישואין הינה על ידי גירושין בהסכמה במסגרת הסכם גירושין. במקרים בהם הסכם הגירושין הינו גם הסכם ממון אשר נועד לחלק את רכוש הצדדים, יש להתייחס לכלל ההיבטים הכלכליים הנוגעים למקרה – גם בראיה עתידית. לאחר עריכת ההסכם, יש להביאו בפני בית המשפט על מנת להעניק לו תוקף משפטי.

 

הסכם גירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין נהנה גם מתכונות חוזה וגם מהגנות של פסק דין. דהיינו, שינויו לאחר שנים איננו עניין של מה בכך. ישנה אמנם אפשרות לבקש ביטול הסכם גירושין, לדוגמא בשל טעות, אך באופן מעשי בתי המשפט נוטים להימנע מלקבל בקשות אלו. דוגמא לכך ניתן לראות בפסק דין אשר ניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי.

 

הצדדים במקרה זה התגרשו בהסכמה בשנת 2003 ונחתם ביניהם הסכם גירושין אשר הסדיר את חלוקת רכוש ביניהם. במסגרת ההסכם נערך גם איזון בזכויות הפנסיה בין הצדדים. לצורך כך מונה אקטואר מוסכם אשר חוות דעתו אושרה על ידי בית המשפט.

 

שבע שנים וחצי לאחר מכן, הגבר ביקש הגבר ביטול הסכם גירושין וזאת משום שהוא הוצא לפרישה מוקדמת בגיל 54 ולא בגיל 67 כפי שהוערך על ידי האקטואר. לטענתו, מדובר בשינוי נסיבות מהותי הנוגע לחיובו בתשלום חודשי לאחר פרישה במשך 13 שנים נוספות וכן אי יכולתו לשלם סכום חד פעמי בו חויב עם גיל פרישה, וזאת משום שכספי קופת הגמל שלו ישתחררו עבורו רק שש שנים לאחר פרישתו המוקדמת.

 

אין לפתוח ההסכם ולא מדובר בנסיבות מהותיות


בית המשפט לענייני משפחה בקריות הורה על קבלת הבקשה והפנה את האקטואר לערוך תחשיב משלים בהתאם לנסיבות החדשות. על החלטה זו הגישה האישה בקשת ערעור לבית המשפט המחוזי. המחוזי קיבל את הבקשה, דן בערעור וקבע כי דינו להתקבל.

 

      קראו עוד על הסכמי גירושין:


בפסק הדין נקבע כי שינוי הנסיבות במקרה דנן, בהתאם לכך שלשון ההסכם ברורה, מהווה לכל היותר טעות בכדאיות העסקה. כמו כן נקבע כי הצדדים היו מודעים לכך שמועד הפרישה איננו ודאי ואין מקום לפתוח את ההסכם בשל עיקרון סופיות הדיון. הצדדים הסכימו בהסכם הגירושין כי לא תהינה להם תביעות נוספות בנוגע לחלוקת הרכוש ועל כן בית המשפט קבע כי אישור ההסכם ומתן תוקף פסק דין למסמך מהווה אפוא מעשה בית דין אשר משתיק כל תובענה חדשה בעניין זה.


הסכם הגירושין לא עסק רק בזכויות הפנסיה בין הצדדים ומדובר היה באיזון בין סוגיות רכושיות רבות. אי לכך, בית המשפט קבע כי פתיחתו לאחר שבע שנים בהם קיומו ההסדרים הקבועים בו איננה משרתת את הסכמת הצדדים כפי שנקשרה בשנת 2003.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי