www.what2do.co.il

האם נחתם הסכם הגירושין בעושק ומירמה?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 06/07/2025
האם נחתם הסכם הגירושין בעושק ומירמה?

תביעה שהגישה גרושה נגד מי שטענה להיות הידועה בציבור של בעלה אשר נפטר, לביטול שני הסכמים שנחתמו בין התובעים לבין המנוח (אחד מהם הסכם ממון שאושר בבית המשפט).

מדובר בהסכם ממון שאושר בבית המשפט לענייני משפחה. בית המשפט (בהרכב דנן) ברר באופן יסודי את גמירות הדעת של התובעת ורק לאחר מכן אושר ההסכם וניתן לו תוקף של פסק דין. התייצבות בפני בית המשפט לאישור הסכמי ממון יועדה על ידי המחוקק, בין השאר, לאפשר למי שהוא סבור שנעשק להודיע על כך לבית המשפט.

 

התביעה הוגשה כ- 5 שנים לאחר אישור ההסכם. במשך כ- 5 שנים לא פנתה התובעת לבית המשפט לביטול ההסכם מחמת עושק, כאשר ברי שגורמי העושק חלפו זה מכבר. די בשהוי זה כדי לדחות את טענת העושק.

טענה מרמה וההטעיה

אכן, היה ברור לתובעת ולמנוח שלאור חזקת השיתוף הם זכאים לחלקים שווים ברכוש שנצבר לאחר הנישואין. במקרה דנן, המנוח מציג בפני התובעת מצג של מצב קשה מאוד של החברה המביא אותה לוותר על חלקה בחברה (זכויות וחובות) על פי הלכת השיתוף.

 

בד בבד, מאחרי גבה, עובר לחתימת ההסכם עמה, הוא מגיע להסכם עם צד ג’ למכירת 25% ממניות החברה בסך 40,000 $, ומכירה נוספת עד כדי 60% ממניות החברה.

 

המנוח מפטר את התובעת כמנהלת חשבונות של החברה כחודשיים לפני אישור ההסכם בבית המשפט ואף מעלים מרואה החשבון של החברה שהכספים שהוא מכניס לחברה מקורם במכירת חלק ממניותיו, שמא מתוך קשריה של התובעת עם רואה החשבון של החברה יוודע לה ערכה האמיתי של החברה, כפי שבא לידי ביטוי במכירת חלק ממניותיה. התובעת חותמת ומופיעה לאישור ההסכם בפני בית המשפט, ובית המשפט מאשר את ההסכם כאשר המנוח מרמה, או מטעה או, לכל הפחות, כורת את ההסכם עם התובעת שלא בתום לב, תוך העלמת נתון בסיסי מרכוש הצדדים.

 

      קראו עוד בתחום:


אכן, יש צורך בראיות מוצקות בתביעה המוגשת נגד יורשים, כאשר לא ניתן להביא את גירסת המנוח להפרכת גירסת התובע. במקרה דנן, מאוששת גירסת התובעת במסמכים שלא הופרכו ואשר אושרו על ידי הנתבעת עצמה.

לסיכום,

יש להעתר לתביעה ולבטל את הסכם הממון. התובעת מאוששת את גירסתה במסמכים שלא הופרכו ואשר אושרו ע"י הנתבעת עצמה וכל אלה מובילים למסקנה כי המנוח מרמה או מטעה או לכל הפחות כורת את ההסכם עם התובעת שלא בתום לב.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי