www.what2do.co.il

האם יבוטל הסכם הממון משום שהבעל שילם שכרו של המגשר?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 30/06/2025
האם יבוטל הסכם הממון משום שהבעל שילם שכרו של המגשר?

בית המשפט לענייני משפחה דחה את בקשתה של אישה לבטל הסכם ממון אשר נערך על ידי מגשרת מוסכמת. התובעת טענה כי ההסכם, אשר נחתם לפני כחמש שנים וקיבל תוקף של פסק דין, נערך באופן חד צדדי, כאשר בעלה לשעבר הוא זה ששכר את המגשרת, הכיר אותה מראש, שילם את שכרה והכתיב לה את פרטי ההסכם.

 

טענותיה של האישה נבעו מכך שהסכם הממון הותיר לבעל את כל הרכוש והעניק לה סכום צנוע של 50 אלף שקלים בלבד. בנוסף, הגישה האישה לבית המשפט תביעה לאיזון משאבים ובעלות על מחצית מהנכסים.

 

      קראו עוד בתחום:


הגבר טען להגנתו כי לתובעת לא קיימת כל עילה שבדין לביטול ההסכם ועליה לכבדו, שכן היא הבינה היטב את תוכנו ונתנה לו את אישורה. כמו כן, לאחר אישור ההסכם בבית המשפט, לא קבלה האישה על פסק הדין והצדדים פעלו על פיו והתגרשו.

 

האישה לא מזמנת את המגשרת לעדות


בית משפט לענייני משפחה לא יבטל בקלות ראש הסכם ממון אשר קיבל תוקף של פסק דין. השופטת קבעה כי טענותיה של האישה, כאילו לא הכירה את המגשרת אשר ערכה את ההסכם אינן מתקבלות שכן בבוא הצדדים לבית המשפט, הצהירו שני בעלי הדין כי "הם הגיעו להסכם בעזרת המגשרת". כמו כן, מתצהירו של הגבר עלה כי שכר טרחתה של המגשרת לא שולם על ידו אלא באופן משותף על ידי שני הצדדים.


התובעת טענה כי שכר הטרחה אשר שולם על ידה למגשרת נעשה בעקבות לחץ וכפייה שהפעיל עליה בעלה, והוכיחה כביכול לחץ זה בכך בכך שהציגה תדפיס מחשבון הבנק שלה ובו פירוט סכומים המוחזרים לה מבעלה בגובה שכר טרחת המגשרת. בית המשפט לא קיבל טענותיה אלו וקבע כי במידה ורצתה היא להוכיח שלא היה בינה לבין המגשרת כל קשר, היה עליה לזמן את האחרונה למתן עדות בבית המשפט. משלא עשתה כך, לא הרימה היא את הרף הדרוש להוכיח כי בניסוח ההסכם לקחה המגשרת את צידו של הבעל בסכסוך.

 

      קראו גם:


בית המשפט סיכם קביעתו ואמר כי דין טענותיה של האישה כאילו הייתה המגשרת חד צדדית - להידחות. מדיניות משפטית ראויה תומכת בגישורים ואין לקבל טענות באשר להליך גישור אשר הסתיים בהסכמה, קל וחומר כאשר הטענות מופנות כלפי מידתיותו רק כחמש שנים לאחר עריכתו, כתבה השופטת בפסק הדין.


השופטת חייבה את התובעת בתשלום הוצאות משפט צנועות בשל מצבה הקשה בהיותה סובלת מסוכרת כרונית וגידול שפיר בשדה השמאלי. השופטת קבעה כי למרות שהתנהלו ההליכים בין הצדדים במשך כשמונה שנים, תישא התובעת בהוצאות על סך 10,000 שקלים בלבד.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי