www.what2do.co.il

דיני משפחה - בגידה וגירושין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 05/04/2012
דיני משפחה - בגידה וגירושין

פעמים רבות, גירושין הינם תוצאה של בגידה של אחד מבני הזוג. תביעת גירושין אשר בבסיסה טענות בגידה איננה תביעה רגילה והדיון בה בבית המשפט יכול להיות מורכב ומסובך יותר מהליך רגיל. לדוגמא, תביעת גירושין אשר מקורה בבגידה של האישה, אשר מוגשת לבית הדין הרבני, עלולה לנשל את האישה מזכויות רבות במהלך הדיונים. במילים אחרות – בתביעות גירושין אשר מוגשות לאחר בגידה ובעקבותיה, ישנה משמעות רבה בנוגע לערכאה המשפטית אשר תוסמך לדון בהן.

 

      קראו עוד בתחום:


ההבדלים בתפיסות בין בית הדין הרבני לבית המשפט לענייני משפחה


לבתי הדין הרבניים ולבית המשפט לענייני משפחה קיימות סמכויות ייחודיות לדון בעניינים העוסקים בדיני משפחה לרבות גירושין, משמורת, מזונות, חלוקת רכוש וכו’. עם זאת, שתי הערכאות נבדלות בגישתן הבסיסית, כאשר בתי הדין הרבניים מושפעים מההלכה הדתית ונחשבים שמרניים ואילו בתי המשפט לענייני משפחה מושפעים מהפסיקה החילונית הליבראלית.

 

הבדלים אלו בין שתי הגישות, בולטים במיוחד כאשר נשוא התובענה לגירושין שהונחה על שולחן בית המשפט או בית הדין הרבני הינו בגידה של אחד הצדדים. מן הפסיקה ידוע כי במידה ויעלה בידו של הבעל, בבית הדין הרבני, להוכיח כי התרת הנישואין נבעה מבגידתה של האישה ("זנתה תחתיו"), עלולה האישה לאבד זכויות רבות בהליך הגירושין שבפתח.

 

בעקבות הסמכות המקבילה של שתי הערכאות, קיים בישראל עניין הקרוי "מרוץ הסמכויות". לאחר שבני הזוג החליטו כי הם מעוניינים בגירושין, הערכאה אליה תוגש התביעה תקבל סמכות בלעדית לדון בעניינם של הצדדים.

 

מהי חשיבותה של תשתית ראייתית?

 

במקרה זה, בו קיימת לאב תשתית ראייתית מוצקה המוכיחה כי האישה בגדה בו ולכן יש לפרק את התא המשפחתי, עלולה האישה לאבד את זכויותיה לחלוקה שווה של נכסים (אשר לא רשומים תחת שמה) ואיזון מפלה של משאבי בני הזוג. עם זאת, בגידה מצד הבעל לא תפגע בזכויותיו, על פי רוב, בבית הדין הרבני.

 

 

בגידה אשר הוכחה בבית המשפט בישראל מהווה עילה לגירושין, אשר יכולה להוביל לזכותה של האישה לדמי מזונות לה ולילדיה, ומצד שני, שלילת כתובה במהלך גירושין. יש לציין כי עילה לגירושין יכולה להיות חשד (בלבד) לבגידה, הקרוי "מעשה כיעור", ללא הוכחות מוצקות. לעיתים אף מבלי להיתמך על תשתית ראייתית, יכול הגבר להביא לשלילת כתובתה של האישה.

 

גישתו של בית המשפט לענייני משפחה


בית המשפט לענייני משפחה אינו פועל באופן זה, ונוטה לפסוק על פי ההשפעה החילונית הליברלית. אי לכך, עורכי דין ממליצים לנשים אשר בגידתן הוכחה, למהר ולהגיש תביעותיהן לגירושין לבית המשפט לענייני משפחה. בתי המשפט לענייני משפחה מכילים את הלכות חלוקת הממון על פי הלכת השיתוף וקובעים על פי רוב את ענייני המזונות והמשמורת על בסיס עיקרון טובת הילד.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי