בקשה למתן צו הגנה שהוגשה ביום 18.05.09. הצדדים הם ידועים בציבור, המקיימים ביניהם מערכת יחסיים זוגית מזה כשש שנים. המבקשת גרושה ולה שני ילדים מנישואים קודמים, הצעיר מביניהם קטין שלאחרונה מתגורר עם המבקשת. המשיב, גרוש אף הוא ולו ילדה קטינה מנישואיו הראשונים המתגוררת עם אמו. בין הצדדים מתנהלים הליכים משפטיים בבימ"ש זה בענייני רכוש,ותביעה לסילוק יד במקרקעין.
הארכת צו הטרדה מאיימת כנגד הבעל
האם גבר שהכניס אישה להריו יכול לכפות עליה הפלה?
מאסר למורשע באלימות במשפחה - למרות התנגדות המשפחה
האם יש להיעתר לבקשה?
1. המבקשת סומכת בקשתה על הוראות ס 3(א) (1), והוראת ס’ 2(א)(3) לחוק למניעת אלימות במשפחה, ס’ 3 לחוק למניעת אלימות במשפחה, מסדיר את התנאים בגינם יינתן צו הגנה: לבקשת בן משפחה רשאי בית המשפט לתת צו הגנה מפני אדם אם ראה כי נתקיים אחד מאלה: (1) בסמוך לפני הגשת הבקשה נהג באלימות בבן משפחתו ביצע בו עבירת מין או כלא אותו שלא כדין; (2) התנהגותו נותנת בסיס סביר להניח כי הוא מהווה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו או שהוא עלול לבצע בו עבירת מין; (3) התעלל בבן משפחתו התעללות נפשית מתמשכת, או התנהג באופן שאינו מאפשר לבן משפחתו ניהול סביר ותקין של חייו. סעיף 2 - בית המשפט רשאי לתת צו האוסר על אדם לעשות את אלה כולם או מקצתם או לקבוע (3) לפעול בכל דרך המונעת או המקשה על שימוש בנכס המשמש כדין את בן משפחתו, והוא אף אם יש לו זכות כלשהי בנכס".
החלת חזקת השיתוף על בני זוג ידועים בציבור, אימתי?
חלוקת רכוש בין בני זוג שהיו ידועים בציבור ואח"כ נישאו
מחלוקת על בתים שנבנו בתקופה שזוג היה ידוע בציבור
2. ההלכה שהתגבשה שיש לנקוט בגישה מצמצמת במתן צוי הגנה אלא אם אכן קיימת מסוכנות המצדיקה מתן הצו. באה לידי ביטוי בע"א 4480/93 פלוני נ’ פלונית ו-3 אח’, פ"ד מח (3) 461, דברי הנשיא שמגר (כתוארו אז)
3. מהטענות שהובאו בפני בימ"ש נראה שמדובר בסכסוך רכושי שיש לבררו במסגרת התביעות הרכושית ולא בדרך של קביעת עובדות באמצעות צו ההגנה. מהראיות שהובאו ביהמ"ש לא התרשם שהמבקשת מאוימת על יד המשיב וכי קיימת סכנה ממשית לנקיטת מעשי אלימות מהמשיב כלפיה באופן המצדיק מתן צו הגנה. הנימוק היחידי העיניני למתן צו הגנה הוא שהמשיב הורשע בעבר בגין תקיפתה של המבקשת. אך בכך אין די. צו הגנה יינתן מקום בו קיים חשש מיידי, ממשי ולא על בסיס אירוע שהתרחש בעבר. יתרה מכך, אף כי אותו מעשה אלים מהעבר עדיין מתברר בבית משפט, המבקשת לא חששה להמשיך את חייה עם המשיב. היא גם לא חששה להכנס לדירה, להחליף את המפתח ולהתגורר בה למרות התנגדות המשיב ולמנוע ממנו את האפשרות להוציא מהדירה חפצים השייכים לבתו.
לסיכום,
הסכסוך הכספי יתברר בתביעה הרכושית .אין כל עילה אשר מצדיקה מתן צו מניעה אשר ימנע מהמשיב להשכיר דירה השייכת לו וזאת גם אם המשיב טרם השכיר דירה זו וטענתו שהדירה הושכרה אינה אמת.