בית המשפט לענייני משפחה דחה את תביעתה של אלמנה בת 64 לפיצויים בסך 15 אלף שקלים בגין הפרת הבטחת נישואין שהגישה כנגד בן זוגה. התובעת טענה כי במשך 12 שנה חיה היא ביחד עם בן זוגה באותה הדירה, כאשר הם ידועים בציבור לכל הדעות.
התובעת טענה כי במשך כל השנים בהם גרו השניים ביחד, בחברת ילדיו של הנתבע, נשאה היא בכל הוצאות המדור לרבות שכר הדירה והוצאות נוספות. לטענתה, הבטיח לה הנתבע פעם אחר פעם כי יישא אותה לאישה, ונטע בה תקוות שווא אשר התבדו לבסוף. אי לכך, טענה התובעת כי על בית המשפט לקבוע סכום פיצויים בגין הפרת הבטחת הנישואין, עוגמת הנפש אשר נגרמה לה ואובדן הסיכוי להינשא ולהקים משפחה.
קראו עוד בתחום:
- תובענה ידועה בציבור למזונות ולפיצויים בגין הפרת הבטחת נישואין
- הפרת הבטחת נישואין בעדה המוסלמית לאחר טקס האירוסין
- המאהבת טוענת - הגבר הנשוי הפר הבטחתו להינשא לי
הנתבע טען לעומתה כי לא הייתה קיימת שום הבטחת נישואין בינו לבין התובעת וכמו כן, הכחיש האחרון את היות בני הזוג ידועים בציבור. לטענתו של הגבר גר הוא בדירתו עם ילדיו, כאשר התובעת לא קיבלה מצידו שום הזמנה לגור עימם, לא כל שכן הבטחה שיינשא לה.
בנוסף, הנתבע טען בבית המשפט כי היות והתובעת הייתה בת 50 כאשר הכירו השניים, לא נגרם לו כל נזק בגין "אובדן הסיכוי להקים משפחה".
הפרת הבטחת נישואין, אימתי?
בית המשפט לענייני משפחה קבע כי הבסיס ההגיוני אשר עומד מאחורי פיצויים בעקבות הפרת הבטחת נישואין הינו הנזק ועוגמת הנפש אשר נגרמו לצד אשר, לכאורה, הולך שולל ושבי אחרי הבטחות חסרות כיסוי. עם זאת, עקב בסיס העילה ה"בעייתי" של תביעה מסוג זה, על התובע פיצויים בעקבות הפרת הבטחת נישואין מוטל נטל הוכחה כבד ועליו להוכיח גמירות דעת מוחלטת והחלטה ברורה לנישואין שאינה משתמעת לשני פנים.
כמו כן, גם במידה ומוכחת הבטחה שכזו, על הצד התובע את הפיצויים להוכיח מהו הנזק אשר הסבה לו הפרת ההבטחה ומדוע זכאי הוא לפיצויים מן הצד השני.
מן הכלל אל הפרט – הקשר בין התובעת לנתבע בתביעה שלפנינו לא הוכח כקשר של "ידועים בציבור" ולא הובאה כל הוכחה לגמירות דעתו של הנתבע לשאת את התובעת לאישה ואו לבוא עימה בהסכם משפטי. זאת ועוד, התובעת לא השכילה להוכיח כי מצבה הורע והפגיעה ב"הפרת הבטחת הנישואין" הסבה לה נזק רב.
אי לכך, קבע בית המשפט כי דין תביעתה להידחות.