www.what2do.co.il

בקשה למתן צו עיכוב יציאה מהארץ מהיום להיום - דחייה בגין חוסר תום לב

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/09/2010
בקשה למתן צו עיכוב יציאה מהארץ מהיום להיום - דחייה בגין חוסר תום לב

בית המשפט לענייני משפחה דחה את בקשה לתת צו עיכוב יציאה מהארץ מהיום להיום כנגד משיב כאשר יום לפני הגשת הבקשה נערכו דיונים בין הצדדים בלשכת ההוצאה לפועל וניתן אישור ליציאתו של המשיב מישראל.
 

מסכת העובדות והטענות במקרה דנן לא הייתה זהה בין התביעה בהוצאה לפועל לבין התביעה בבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, השופט מתח ביקורת על ההחלטה להגיש בקשה לעיכוב יציאה מהארץ, יום בלבד לאחר שיציאתו של הנתבע מהארץ אושרה במסגרת מתן פסק דין.

 

      קראו עוד בתחום:

 

"הבקשה עומדת בניגוד (אם לא מוחלט אז בוודאי חלקי) לפסק הדין שניתן בהסכמה", נכתב, "מדובר בבקשה תמוהה אשר ייתכן ומעלה גם חשד לשימוש לרעה בהליכי משפט".זאת ועוד, המבקשת לא השכילה להציג בבקשה את כל ההליכים אשר היו בין הצדדים בעבר ואת העילה להסכמה בדבר יציאתו של הגבר מהארץ בהוצאה לפועל.

 

חוסר תום לב בבקשת סעד זמני


ההלכה הפסוקה קובעת כי בעל דין אשר מבקש סעד זמני מחויב לגלות את כל העובדות הרלבנטיות אשר ייתכן ויש בהן בכדי להשפיע על שיקול דעתו של בית המשפט בעניינו. לא זו אף זו, גם כאשר ישנו ספק בדבר הרלבנטיות לגבי עובדה מסוימת בבקשה, מבקש סעד זמני חייב לגלות לבית המשפט עובדה זו.


קל וחומר שדברים אלו יפים כאשר מדובר בבקשה לעיכוב יציאה מהארץ במעמד צד אחד. במקרה דנן, השופט ציין כי לא ייתכן שהמבקשת סברה שאין כל רלבנטיות בפרטי ההליך בהוצאה לפועל לגבי ההחלטה לעכב את יציאתו של המשיב מהארץ יום לאחר מכן. במקום בו מוגשת בקשה לסעד זמני, מחויב בעל הדין המבקש לנהוג בתום לב ולגלות את שלל העובדות הקשורות למקרה.


על פי ההלכה הפסוקה, אם מצא בית המשפט כי מבקש הסעד הזמני התנהג בצורה חסרת תום לב, רשאי הוא לדחות בשל כך את הבקשה לסעד זמני, אף אם לפי מבחני הזכות לכאורה ומאזן הנוחות היה מקום להורות על מתן הסעד. אי לכך, בית המשפט דחה את הבקשה ואישר את יציאתו של המשיב מהארץ.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.