www.what2do.co.il

האם בקשתו של גבר נשוי לדחות את התביעה לאבהות מחשש לממזרות תתקבל?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 15/05/2014
האם בקשתו של גבר נשוי לדחות את התביעה לאבהות מחשש לממזרות תתקבל?

גבר נשוי עתר לבית המשפט בבקשה לדחות את התביעה לאבהות שהוגשה כנגדו.
אשה נשואה ניהלה רומן עם גבר נשוי, בעקבות הרומן נולד לה בן, כיום הוא בן שנתיים. בינתיים האשה נפרדה מבעלה החוקי והגישה נגד הגבר הנשוי תביעת אבהות והגישה בקשה לביצוע בדיקת רקמות.

 

לילד יש אבא אחר והוא בעלה של האם

 

הגבר הנשוי כפר באבהות המיוחסת לו, והגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב, למחוק את התביעה על הסף.

המבקש טען כי לילד יש אבא, שגידל אותו במשך שנותיו הראשונות וחי איתו בבית אחד, והוא בעלה של האם. כמו כן, המבקש הדגיש את החשש שלו בעקבות ההכרה באבהות, מאחר והילד ייחשב ככל הנראה לממזר.

 

בעת הדיון המשפטי, הגבר לא הכחיש כי הוא קיים יחסי אישות עם אם הקטין, בזמנים הרלוונטיים, בעת ששניהם היו נשואים לבני זוג אחרים, והוא לא שלל כלל את האפשרות כי הוא אכן אביו הביולוגי של הקטין. אך עם זאת הוא ביקש מבית המשפט לדחות את התביעה, ולייחס את האבהות לבעלה של האם. לדבריו, הבקשה נועדה להגן על הילד.

 

לפי ההלכה לא נהוג לבצע בדיקת רקמות כאשר האם נשואה

 

המבקש טען כי לפי ההלכה, הקובעת כי "רוב בעילות אחר הבעל", יש לקבוע כי בעלה של האם הוא אבי הקטין, ובמקרים בהם האם נשואה, לא נהוג לערוך בדיקת רקמות מחשש לממזרות, אלא לבסס את הקביעה לאבהות על סמך עדויות שמיעה בלבד. עוד ציין כי ממצאי הבדיקה עלולים לפגוע בכשרותו של הקטין לפי דין תורה לנישואין.

 

אך עם זאת למרות החשש מממזרות, גישה זו מתעלמת לחלוטין מעיקרון טובת הילד ובוחרת שלא להתמודד עם הזכות הבסיסית והטבעית של הילד, לדעת מיהו אביו.
בית המשפט נדרש לפעול לפי עיקרון טובת הילד, לכן במקרים בהם קיים חשש לממזרות, הוא פונה לקבל את תגובתו של היועץ המשפטי לממשלה. לאחר שבחן את המקרה, קבע היועץ המשפטי, כי יש להמשיך בהליך לקביעת אבהות ולבצע בדיקת רקמות ויש לסלק על הסף את בקשתו של הגבר הנשוי, לדחות את התביעה.

 

הגבר ניסה להתחמק מאחריות ולהטיל את חובותיו על אדם אחר

 

בית המשפט התרשם כי המבקש ניסה להשיל מעליו את האחריות ובקשתו למחוק את התביעה לא הוגשה בתום לב. בית המשפט השתכנע כי עוד טרם נקבע אם הגבר הוא האב הביולוגי או לא, הוא ניסה להרחיק ממנו את הקטין, ולהמשיך את חייו בשקט וללא מחויבות. המבקש השתמש בתירוץ כי הוא פועל לטובתו של הקטין, וייחס בנשימה אחת את האבהות לבעלה של האם וניסה להטיל עליו את חובותיו.

 

בית המשפט דחה את הבקשה בגין חוסר תום לב וחייב את המבקש בהוצאות משפט בסך של 7,500 שקל ובהוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 1,500 שקל.

 

תמ"ש 7049-02-14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

קטינים, תביעת מזונות

כל קטין רשאי לתבוע מזונותיו מאביו, מבלי לייחס כל חשיבות למצבו הכלכלי של האב, ליחסיהם של ההורים או נסיבות פרידתם... מהם קטני קטינים? איך מחשבים דמי מזונות? מהם מזונות בדין צדקה? קראו עוד בפורטל דיני משפחה... 

תביעת מזונות, מידע משפטי

כללים להגשת תביעת מזונות, היכן מגישים תביעה למזונות ילדים ?  

מי חייב במזונות קטינים?

בהתאם לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) מזונות קטינים נקבעים ע"פ הדין האישי ... 

חישוב מזונות ילדים, הכיצד?

כיצד מחשבים דמי מזונות הקטינים? האם האם תישא בדמי המזונות במהלך השירות הצבאי? במידה והאם עברה עם הילדים לדירה גדולה יותר, האם יישא האב במשכנתא? קראו עוד בפורטל משפחה... 

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אילו קטינים רשאים להגיש תביעת מזונות ילדים?

מהם מזונות ילדים? היכן ניתן לדון בהם? מתי ניתן להעביר תביעה למזונות הילדים לבית המשפט לענייני משפחה? האם הקטין יכול להגיש תביעה בעצמו למזונות? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.