www.what2do.co.il

האם בית המשפט יתיר לאב חולה איידס להיפגש עם בתו הקטינה?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 11/02/2014
האם בית המשפט יתיר לאב חולה איידס להיפגש עם בתו הקטינה?

בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע דן בפנייתה של אם לקטינה בת שנתיים, בבקשה למנוע את הסדרי הראיה עם האב, בשל היותו נשא נגיף האיידס.

 

הורי הקטינה, הנמצאים בתחילת שנות השלושים לחייהם, ניהלו מערכת יחסים זוגית במשך שלוש שנים ונפרדו כשבעה חודשים לאחר לידת בתם המשותפת.

 

במהלך הדיון המשפטי על משמורת הילדה, התגלה כי האב נדבק בנגיף האיידס. האם והקטינה עברו בדיקה, שהעלתה כי הן לא נדבקו במחלה, אך האם התנגדה בתוקף להמשך המפגשים בין הקטינה לאביה, מחשש להידבקות במחלה.

 

עובדת סוציאלית שנפגשה עם הצדדים המליצה שהקטינה תהיה במשמורת האם, והאב ייפגש אחת לשבוע עם בתו במרכז הקשר תחת פיקוח מלא, למשך שעה אחת ובהמשך אף תיבחנה אפשרויות ההרחבה למפגשים במסגרת ביתית רגילה.

 

האב נגמל מסמים, אך עדיין שוהה בסביבת נרקומנים

 

האם התנגדה להחלטת העובדת הסוציאלית וטענה כי המפגשים מסוכנים הן לבתה והן לילדים אחרים הנמצאים במרכז הקשר. לטענת האם, האב היה מכור בעברו לסמים ואלכוהול, הוא נדבק בנגיף האיידס וחולה בצהבת נגיפית. כיום הוא אמנם נקי מסמים, לאחר שעבר גמילה בשנת 2012, אך הוא עדיין שוהה במחיצת נרקומנים. האם חוששת כי האב עלול להדביק את בתם הקטינה במהלך המפגשים המשותפים, לכן היא מבקשת מבית המשפט למנוע מהאב להיפגש עם הבת.


האב יודע היטב מה מותר ומה אסור לו לעשות, במסגרת מגבלות המחלה

 

לפי התסקיר, האב קיבל את הבשורה על המחלה בצורה קשה מאוד, הוא החליט לקחת אחריות על חייו ולהתמודד עם המציאות הקשה. לטענת האב, הוא מצוי כיום בתהליכי שיקום ומטופל תרופתית, הוא מודע היטב להשלכות המחלה ומבין היטב אילו איסורים חלים עליו בעקבותיה, ואף קיבל יעוץ רפואי בנוגע להתנהלותו מול בתו הקטינה, על מנת להגן עליה.

 

האב סיפר כי בתו מודעת לקיומו, ובדרך כלל היא שמחה להיפגש עמו, אך האם אינה מאפשרת לו להיפגש הבת, והוא לא ראה אותה מזה מספר חודשים, מתוך החשש שידביק אותה. האב רוצה להיות מעורב בחייה ומאמין כי היא אינה צריכה לשלם מחיר של העדר אב, מחמת הסכסוך בין הוריה.

 

בית המשפט דחה את הבקשה וציין כי חששות האם נובעות מבורות

 

בית המשפט לא קיבל את טענות האם, וקבע כי המפגשים בין האב לבתו אינם מהווים סכנה לקטינה. עוד ציין כי טענותיה של האם על החשש להדבקה מעידות בעיקר על בורות. והסביר כי נגיף האיידס מועבר רק דרך מגע ישיר בין נוזלי הגוף והוא עלול להדביק אדם אחר באמצעות מגע של נוזל גוף מדבק כמו דם, זרע, חלב אם, או הפרשות הנרתיק. הנגיף אינו מועבר במגע פיזי רגיל, ועד היום לא נרשם מקרה אחד של העברת הנגיף באמצעות נשיקה.

 

בית המשפט קבע כי לאב הזכות להיות בקשר עם בתו ופסק כי הסדרי ראייה בין האב לקטינה ייערכו במרכז הקשר לפחות אחת לשבוע. וכן, חייב את האם לקבל הדרכה מקצועית בנוגע להתנהלות הקשר בין הקטינה לאביה. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.