תביעה לסילוק ידו ופינוי של הנתבע
עובדות המקרה
התובע רשום בלשכת רישום המקרקעין בירושלים כחוכר לדורות של הדירה, זכות שהועברה אליו מאמו המנוחה. התובעים מתגוררים יחד עם הנתבע בדירה, כאשר הנתבע גר בחדר עם כניסה נפרדת המופרדת מיתר חלקי הדירה. בשלב כלשהו לאחר מות האם נתקיימה ישיבה בה השתתפו כל הילדים. בעקבות ההסכמה אליה הגיעו הילדים באותה ישיבה החל הנתבע להתגורר בחלק מן הדירה אותה הפכו ליחידה נפרדת עם כניסה נפרדת. חזית המחלוקת בין הצדדים היא בקשר לתוכן אותה הסכמה.
קרא עוד...
תביעה לסילוק ידו של הבעל מהדירה
תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין
סבא וסבתא תובעים מנכדיהם זכויות על דירת מגורים
האם יש להורות על סילוק ידו ופינוי של הנתבע?
1. אין זכויות במקרקעין אלא, על פי חוק ורשות השימוש שניתנה לנתבע מטבע הגדרתה ניתנת לביטול. עם זאת, אין התובע רשאי לבטל את הרשות ולפנות את הנתבע באופן שרירותי לפי רצונו.
2. הסמכות להורות על פינויו של בר רשות נתונה לשיקול דעתו של בית המשפט בהתאם לנסיבות העובדתיות של כל מקרה ומקרה.
3. במקרה הנדון יש להעדיף את גרסת הנתבע, כי ניתנה לו רשות להשתמש ביחידה ללא תנאים ובלא הגבלת זמן על פני גרסת התובעים, לפיה הרשות ניתנה באופן זמני.גירסת הנתבע נתמכת בעדויות האחים שלא הופרכו.
4. במצב דברים זה יש להורות על סילוק ידו של הנתבע מן הדירה בכפוף למתן פיצוי הולם. לפיכך יש להורות כמבוקש על סילוק ידו של הנתבע מן הדירה בכפוף לכך שיועמדו לרשותו כספים לצורך דיור חילופי כפי שיקבע ע"י שמאי מוסכם, אך אשר לא יפחתו מסכום שניתן לקנות בו דירה בפועל, בסביבה הקרובה ובגודל היחידה בה הוא מתגורר כעת.
לסיכום,
יש להורות על סילוק ידו של הנתבע מן הדירה בכפוף למתן פיצוי הולם.








