בפסיקה תקדימית שהתקבלה הבוקר, קבע בית המשפט לענייני משפחה כי אישה אשר איננה הכירה כלל גבר אשר נפטר בשל מחלת הסרטן, תוכל להשתמש בזרעו על מנת להביא ילד לעולם. בקשתה של האישה יוצגה בבית המשפט על ידי ארגון "משפחה חדשה" ונתמכה על ידי הוריו של המנוח.
מני מזוז, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, התנגד בזמנו לעתירתה של האישה וטען כי דין בת זוג ידועה של אדם שנפטר אינו כדין אישה זרה. אי לכך, אין לפרש צוואה ביולוגית של מנוח לכך כי רצונו האמיתי של המת היה בהפריית זרעו על ידי אישה שלא הכיר. היועמ"ש הוסיף ואמר כי במידה ורוצה האישה להשתמש בזרעו של המנוח, עליה לבוא להיכל המשפט ולהוכיח כי רצונו של המת מתיישב עם בקשתה.
השופטת קובעת - אין פסיקה קודמת המנחה במקרה דנן
שופטת בית המשפט לענייני משפחה פסקה כי אין היא רואה את הדברים עין בעין עם היועץ המשפטי לממשלה, היות ובמוסד המשפחה חלו בשנים האחרונות תמורות רבות הן בפסיקה והן בחקיקה. אי לכך, בקשתה של אישה זרה להביא לעולם את ילדו של מנוח בתמיכת הוריו, אין דינה להידחות על הסף ויש לבדוק באופן אמביוולנטי כל מקרה לגופו.
- האב נפטר לפני שירש את אימו, כיצד תחולק צוואתו?
- חלוקת משק חקלאי שאינו חלק מן העיזבון בהתאם לצוואתה של המנוחה
- התנכרות המשפחה למנוח לפני מותו - ירושה לעובד הסיעודי
לאחר שבדקה השופטת את הראיות אשר הוצגו לפניה, ובחנה את האינטרסים החופפים והמנוגדים של הצדדים, קבעה האחרונה כי יש לראות ברצונות האישה וההורים כחופפים ואין ספק כי הם מהווים את רצונו הברור של המנוח להותיר ילד אחריו. מצד אחד, אינטרס ההורים הינו הרצון להיות סבים ולממש את צוואתו הביולוגית של בנם ואילו מן הצד השני ניצב רצונה של האישה להביא לעולם ילד בתוך הדבר הקרוב ביותר לתא משפחתי שבאפשרותה.
השופטת סיכמה את פסק דינה וקבעה כי במקום בו ישנו חלל חקיקתי, עליה לפסוק את החלטתה על פי מיטב אמונתה והבנתה את רצון המחוקק ורצון בעלי הדין העומדים מולה.